ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγουν από σήμερα κομμωτήρια, αρχαιολογικοί χώροι, πάρκα – Πώς θα πάμε εκεί

Ανοίγουν από σήμερα κομμωτήρια, αρχαιολογικοί χώροι, πάρκα – Πώς θα πάμε εκεί
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την πρώτη βαλβίδα αποσυμπίεσης –μετά την επέκταση του ωραρίου μετακίνησης το Σαββατοκύριακο- ενεργοποιεί σήμερα η κυβέρνηση με το άνοιγμα σε κομμωτήρια και αρχαιολογικούς χώρους

Πρόκειται για το πρώτο βήμα άρσης των μέτρων που επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα επαναλειτουργούν τα εξής:

-Τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης άκρων.
-Υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι έως 3 άτομα με χρήση μάσκας και χρήση του κωδικού 6 και χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.
-Δημόσια πάρκα, με επίσκεψη έως τριών ατόμων, εκτός εάν αφορά σε οικογένειες, και πάλι με χρήση του κωδικού 6 και μετακίνηση με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Ο κωδικός SMS για τα κομμωτήρια

Τα κομμωτήρια και οι χώρους περιποίησης άκρων (μανικιούρ-πεντικούρ) είναι ο πρώτος κλάδος που ανοίγει και πάλι τις πόρτες για τους πολίτες.

Από σήμερα, οι πολίτες που θα πρέπει πρώτα απαραιτήτως να έχουν κλείσει ραντεβού, ενώ θα μπορούν να μετακινούνται στα κομμωτήρια στέλνοντας SMS στο 13033 με τον κωδικό 6 ή με βεβαίωση τύπου

Β. Να τονιστεί πως δεν ισχύει το περιοριστικό μέτρο της μετακίνησης μόνο εντός δήμου ή ως 2 χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας, ενώ η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.

Ανοικτοί αρχαιολογικοί χώροι, πάρκα, παιδικές χαρές

Εκτός από τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης άκρων, ανοίγουν από σήμερα και οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι. Ακρόπολη, Αρχαία Αγορά, Ολυμπίειο, Κεραμεικός, Βιβλιοθήκη του Αδριανού, Ναός του Ποσειδώνα, Αρχαία Ελευσίνα, Ολυμπία, Μεσσήνη, Αιγές, Πέλλα, Ελεύθερνα, Αμφίπολη, Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης, Ασκληπιείο Επιδαύρου, Άβδηρα, Νικόπολη και Αρχαία Νεμέα θα δέχονται από σήμερα επισκέπτες, αλλά κάτω από συγκεκριμένα μέτρα.

Όπως έχει αποφασιστεί, στους χώρους θα επιτρέπεται η παρουσία έως 3 ατόμων με χρήση μάσκας. Η μετακίνηση θα γίνεται με τον κωδικό και χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.

Ακόμη, από σήμερα με κωδικό 6 θα γίνεται και η έξοδος σε δημόσια πάρκα και παιδικές χαρές. Στους χώρους θα επιτρέπεται επίσκεψη έως και τρία άτομα, εκτός εάν αφορά σε οικογένειες. Και στις δύο περιπτώσεις η μετακίνηση να γίνεται είτε πεζή είτε με το ποδήλατο.

Υπενθυμίζεται ότι από το Σάββατο η απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα έχει αλλάξει και ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί της επομένης, ενώ σε ό,τι αφορά τις εκκλησίες, μπορεί να τελεστεί λειτουργία με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου (26 Μαρτίου). Τέλος, επιτρέπεται, πλέον, η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με χρήση του κωδικού 6 και χωρίς χρήση αυτοκινήτου ή μηχανής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ