ΕΛΛΑΔΑ

Παπαευαγγέλου για θανάτους εκτός ΜΕΘ: Κάποιοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωσή μου

Παπαευαγγέλου για θανάτους εκτός ΜΕΘ: Κάποιοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωσή μου
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Απάντηση στην κριτική που δέχεται για σχόλιό της κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό έδωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η καθηγήτρια προσδιόρισε χθες τον αριθμό των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ στο 20% περίπου.

«Προφανώς υπάρχουν και θάνατοι εκτός ΜΕΘ, πάντα υπήρχαν. Είναι πολύ μικρό, όμως, το ποσοστό των ασθενών που χάνουν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ, 20% νομίζω» δήλωσε η ίδια κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης.

Η κ. Παπαευαγγέλου έκανε σήμερα λόγο για προσπάθεια διαστρέβλωσης της δήλωσής της.

Όπως εξήγησε, αυτό που είπε προκύπτει από την εμπειρία της και τα βιβλιογραφικά δεδομένα είναι ότι όσοι χάνουν τη ζωή τους στα νοσοκομεία δεν βρίσκονται όλοι σε ΜΕΘ.

«Αυτό γινόταν πάντα και αυτό γίνεται και θα γίνεται διεθνώς. Κάθε γιατρός το ξέρει» τονίζει η ίδια, και συμπληρώνει:

«Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκα σε ασθενείς που δεν διασωληνώθηκαν ενώ είχαν ανάγκη υποστήριξης της αναπνευστικής τους ανεπάρκειας αφού είναι γνωστό ότι όταν υπάρχει ένδειξη, ο ασθενής διασωληνώνεται».

Ολόκληρη η δήλωση της Βάνας Παπαευαγγέλου

Κάποιοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωσή μου. Η αφοσίωσή μου στον άρρωστο και η αξία που δίνω στην ανθρώπινη ζωή είναι δεδομένη.


Ως γιατρός, έχοντας πολύχρονη θητεία στα νοσοκομεία, αυτό που είπα και προκύπτει από την εμπειρία μου και τα βιβλιογραφικά δεδομένα είναι ότι όσοι χάνουν τη ζωή τους στα νοσοκομεία, δεν βρίσκονται όλοι σε ΜΕΘ.


Αυτό γινόταν πάντα κι αυτό γίνεται και θα γίνεται διεθνώς. Κάθε γιατρός το ξέρει.


Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκα σε ασθενείς που δεν διασωληνώθηκαν ενώ είχαν ανάγκη υποστήριξης της αναπνευστικής τους ανεπάρκειας αφού είναι γνωστό ότι όταν υπάρχει ένδειξη, ο ασθενής διασωληνώνεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ