ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» Κικίλια και ειδικών για τη Θεσσαλονίκη - Νέες εικόνες συνωστισμού

Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» Κικίλια και ειδικών για τη Θεσσαλονίκη - Νέες εικόνες συνωστισμού
INTIME/ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την ανησυχία του για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλονίκης εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

«Η Θεσσαλονίκη πλέον μας ανησυχεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε πως ήδη έχει ζητήσει από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά να μεταβεί στη Βόρεια Ελλάδα «για να δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε».

Σημειώνεται πως και στην Θεσσαλονίκη σημειώνεται έξαρση κρουσμάτων, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει σήμερα 499 νέες μολύνσεις στην περιφέρεια σε σύνολο 3.616 -ελαφρώς λιγότερες από τις 535 που καταγράφηκαν χθες, Τρίτη.

Την ίδια ώρα, καταγράφεται οριακή ανοδική τάση του ιικού φορτίου στα λύματα της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων ΕΟΔΥ, την τελευταία εβδομάδα (22-28/3/21), στη Θεσσαλονίκη δεν παρατηρήθηκε αξιοσημείωτη μεταβολή (+11%) στο σχετικό ρυθμό έκκρισης του ιικού φορτίου, σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, 15-21/03/2021.

Εικόνες συνωστισμού στη Νέα Παραλία

Και ενώ το τρίτο κύμα πλήττει με σφοδρότητα τη χώρα, χιλιάδες πολίτες επέλεξαν και σήμερα να κάνουν τη βόλτα τους στην παραλία της Θεσσαλονίκης η οποία «πλημμύρισε» για ακόμη μια ημέρα από κόσμο.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, ζευγάρια και παρέες κυρίως νεαρών ατόμων, άλλοι με τα κατοικίδια τους και άλλοι με ένα καφέ ή κοκτέιλ στο χέρι, γέμισαν τα παγκάκια πλησίον του Λευκού Πύργου και της Νέας Παραλίας.

Παρόλο που οπως φαίνεται στις φωτογραφίες του GrTimes, στις περισσότερες περιπτώσεις οι πολίτες φορούν μάσκα προστασίας, οι εικόνες συνωστισμού που σημειώνονται σε αρκετά σημεία προκαλούν ανησυχία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ