ΕΛΛΑΔΑ

Στο ΣτΕ οι αδελφοί Σιούφα για την ακύρωση πειθαρχικών ποινών

Στο ΣτΕ οι αδελφοί Σιούφα για την ακύρωση πειθαρχικών ποινών
INTIME NEWS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ

Να ακυρωθούν οι πειθαρχικές ποινές της αργίας στις οποίες τέθηκαν από το Δευτεροβάθμιο -Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Δικηγόρων (Άρειος Πάγος), όπως και το χρηματικό πρόστιμο που τους έχει επιβληθεί (από 5.000 ευρώ) για μη σύννομες ενέργειες προς δανειολήπτες Τραπεζών, κ.λπ. ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι αδελφοί Σιούφα (Σιούφας και Συνεργάτες), όπως και η δικηγόρος διευθύντρια των νομικών υπηρεσιών της γνωστής εισπρακτικής εταιρείας, Όλγα Ευτυχίδου.

Η εν λόγω δικηγορική - εισπρακτική εταιρεία των υιων του αποβιώσαντος πρώην προέδρου της Βουλής και βουλευτή, Δημήτρη Σιούφα, σύμφωνα με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια απόφαση λειτουργούσαν με «εισπρακτική διαδικασία, που δεν υπάγεται στο έργο του δικηγόρου».

Κατόπιν αυτού το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό (με μειοψηφία ενός μέλους) επέβαλε τόσο στον Γεώργιο Σιούφα όσο και την Όλγα Ευτυχίδου την ποινή της προσωρινής παύσης δύο ετών, ενώ το δευτεροβάθμιο μείωσε τις ποινές για τον δικηγόρο διαχειριστή της εισπρακτικής εταιρείας Γιώργο Σιούφα σε ένα έτος προσωρινής παύσης και για την Όλγα Ευτυχίδου σε 6 μήνες παύσης.

Αφορμή για τις πειθαρχικές ποινές αποτέλεσε έγγραφη καταγγελία γυναίκας δανειολήπτριας στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, σύμφωνα με την οποία υπάλληλοι του γραφείου των αδελφών Σιούφα επανειλημμένα την καλούσαν τηλεφωνικά, παραβιάζοντας την ιδιωτική και οικογενειακή της ζωή, ενώ τηλεφωνούσαν ακόμη και στο χώρο εργασίας της, δημιουργώντας της προβλήματα. Κατά τις τηλεφωνικές αυτές οχλήσεις οι υπάλληλοι των αδελφών Σιούφα, προσποιούνταν ότι είναι δικηγόροι.

Σήμερα, στην επταμελή σύνθεση του Γ΄Τμήματος του ΣτΕ (πρόεδρος Δημήτρης Σκαλτσούνης, εισηγήτρια η Ελένη Γεωργούτσου και βοηθός εισηγήτριας η Χριστίνα Τζέμου) συζητήθηκαν με δήλωση οι αιτήσεις του εκπροσώπου της εταιρείας οι οποίοι στρέφονται κατά του υπουργού Δικαιοσύνης και του ΔΣΑ ζητώντας να ακυρωθούν όλες οι πειθαρχικές αποφάσεις.

Το ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του, η οποία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η εν λόγω εταιρεία δραστηριοποιείται έντονα στον εισπρακτικό τομέα των τραπεζών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ