ΕΛΛΑΔΑ

Θωμαΐδης: Υψηλό το ιικό φορτίο στα λύματα - Αργός ο ρυθμός μείωσης

Θωμαΐδης: Υψηλό το ιικό φορτίο στα λύματα - Αργός ο ρυθμός μείωσης
ΙΝΤΙΜΕ

Παραμένει σε αρκετά υψηλό επίπεδο το επιδημιολογικό φορτίο στα λύματα παρά την τάση μείωσης που εμφάνιζε τις τελευταίες 10 ημέρες εκτιμά ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νικόλαος Θωμαΐδης.

Μάλιστα όπως τόνισε ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών αυτά τα υψηλά επίπεδα θα πέσουν με αργούς ρυθμούς.

Όπως ανέφερε πριν 10 ημέρες υπήρχε μια μείωση της τάξεως 27% όμως οι επόμενες μέρες και βδομάδες ήρθαν να «διορθώσουν» αυτή την μείωση με αποτέλεσμα να παραμένουμε σε υψηλό ιικό φορτίο.

«Ωστόσο από την αρχή του Μαρτίου που ήταν και η κορύφωση της πανδημίας έχουμε μια μεσοσταθμική μείωση περίπου στο 20% στα λύματα. Αυτό βέβαια δεν τεκμηριώνει τάση ύφεσης. Θα πρέπει να παρακολουθηθεί» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως παρακολουθείται αυτούς τους 2 μήνες ένα ισχυρό κύμα με υψηλό ιικό φορτίο που δεν δείχνει τάση ύφεσης και σε αυτό συμβάλουν πέρα από τις μεταλλάξεις, ο καιρός και η κόπωση των πολιτών και δήλωσε πως το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν θα αλλάξει την συμπεριφορά του κόσμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ