ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊος: Προς νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων;

Κορωνοϊος: Προς νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων;
Image Online

Πρόσω ολοταχώς για νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα, με πληροφορίες να αναφέρουν πως ήδη έχουν ξεπεραστεί τα 3.800 θετικά τεστ και φαίνεται πως οδεύουμε προς τις 5.000.

Η εξέλιξη αυτή – σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί- έρχεται την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για το άνοιγμα των λυκείων την επόμενη εβδομάδα αλλά και το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων το Πάσχα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα 3.800 κρούσματα ξεπεράστηκαν γύρω στις 12:00 ενώ λοιμωξιολόγοι εκτιμούν πως τις επόμενες τρεις ώρες που απομένουν μέχρι να σταματήσει η σημερινή καταμέτρηση θα πλησιάσουν –ενδεχομένως και θα ξεπεράσουν- τις 5.000.

H πίεση που εξακολουθεί να δέχεται το σύστημα υγείας εξαιτίας του κορωνοϊού είναι ασφυκτική ενώ την αρνητική πρωτιά της Αθήνας συναγωνίζεται πλέον η Θεσσαλονίκη, στα νοσοκομεία της οποίας σημειώνεται συνεχής αύξηση νέων εισαγωγών.

Το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 1.886 νέα κρούσματα κορωνοϊού, επί συνόλου όμως μόλις 16.300 τεστ, με το ποσοστό θετικότητας των τεστ να διατηρείται έτσι σε υψηλό επίπεδο, στο 11,3%, σχεδόν τριπλάσιο από το όριο ασφαλείας του ECDC, που είναι 4%.

Σε αντίθεση με τον μειωμένο χθεσινό αριθμό κρουσμάτων, οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία με λοίμωξη Covid-19 παρέμειναν πάνω από 550 όπως συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες.

Συγκεκριμένα έγιναν 576 εισαγωγές, με τις 279 από αυτές στα νοσοκομεία της Αττικής.

Συνολικά, οι νοσηλευόμενοι ανέρχονταν χθες βράδυ στους 5.541, με τους 4.273 να βρίσκονται σε απλές κλίνες και τους 1.268 σε Μονάδες. Οι διασωληνωμένοι σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), είναι 759. Ωστόσο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει ότι τουλάχιστον 75 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι εκτός Μονάδων στο λεκανοπέδιο.

Ιδιαίτερα πιεσμένα είναι και τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Η έξαρση άλλωστε της πανδημίας στην συμπρωτεύουσα ήταν αυτή που ανάγκασε την επιτροπή των ειδικών να αναστείλει το άνοιγμα του λιανεμπορίου στην πόλη, ενώ το ίδιο συνέβη και στην Πάτρα και την Κοζάνη.

Λόγω της αυξημένης πίεσης, στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί σήμερα ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, όπου το πρωί θα προεδρεύσει σύσκεψης με Διοικητές Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης στο αμφιθέατρο του ΕΚΑΒ.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας θα επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» και το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ