Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Eπίλυση των διαφορών σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο
Ανανεώθηκε:
Την προσήλωση της Ελλάδας στην επίλυση των διαφορών σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του σεβασμού των αρχών της καλής γειτονίας, υπογράμμισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.
Όπως ανακοινώθηκε, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ μιλώντας για τις τρέχουσες εξελίξεις μέσω διαδικτύου, σε σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ), αναφέρθηκε στο σύγχρονο περιβάλλον ασφάλειας, το οποίο σε συνδυασμό με την στρατηγική και γεωπολιτική σημασία της χώρας μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, καθίσταται ως μία από τις πιο ευαίσθητες και απαιτητικές, από πλευράς ασφαλείας, περιοχές του πλανήτη.
Όπως είπε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, τα αποκλίνοντα συμφέροντα και οι επιδιώξεις αυξάνουν την πολυπλοκότητα και δυσχεραίνουν τις προσπάθειες επίλυσης των συγκρούσεων, διενέξεων και χρόνιων ζητημάτων.
Ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος τόνισε τη συνεχή παρουσία και υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στα διμερή, τριμερή, αλλά και πολυμερή σχήματα συνεργασίας με χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, όπως το Ισραήλ, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Κύπρος, η Σαουδική Αραβία, η Ιορδανία.
Έκανε δε ιδιαίτερη μνεία στη σημασία του Ελληνο-Αμερικανικού στρατηγικού διαλόγου, ως προς την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, στο πλαίσιο της πρόσφατης υπογραφής και επικαιροποίησης της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας.
Αραγτσί: Το Ισραήλ σέρνει τις ΗΠΑ όλο και πιο βαθιά σε ηθική και πολιτική άβυσσο
21:05
«Τον έσφαξαν, μακάρι να πεθάνει» - Συνομιλίες σοκ μετά τη δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά (vid)
20:57
Στις φλόγες η μεγαλύτερη στον κόσμο εγκατάσταση LNG του Κατάρ μετά από ιρανική επίθεση (vid)
20:47
Ο Παναθηναϊκός κοίταξε στα μάτια την ιταλική Βαλεφόλια, αλλά έχασε την ευκαιρία ευρωπαϊκού τίτλου
20:41