ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Εισήγηση λοιμωξιολόγων για επαναλειτουργία των mall και των κέντρων αισθητικής

Lockdown: Εισήγηση λοιμωξιολόγων για επαναλειτουργία των mall και των κέντρων αισθητικής
iINTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το «πράσινο φως» για το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων και των κέντρων αισθητικής, όπως και τη δυνατότητα για click in shop στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης αλλά και της Κοζάνης φαίνεται ότι δίνει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί έκαναν δεκτή την εισήγηση του υπουργείου Ανάπτυξης για άνοιγμα των παραπάνω δραστηριοτήτων.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί πότε θα τεθεί σε ισχύ η απόφαση, δεν αποκλείεται ωστόσο αυτό να γίνει και από αύριο, Σάββατο.

Οι λεπτομέρειες της άρσης των περιορισμών σε αυτές τις δραστηριότητες αναμένεται να ανακοινωθούν στις 6 το απόγευμα κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, στην οποία θα συμμετέχει και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Ανακοινώσεις και για την εστίαση

Νωρίτερα του αναμενόμενου προχωρά η κυβέρνηση στην εξειδίκευση των μέτρων που αφορούν το άνοιγμα της εστίασης αλλά και το σύνολο των αποφάσεων που είχε ανακοινώσει πριν από δύο ημέρες ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού μηνύματός του προς τους πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, η εξειδίκευση των μέτρων για την εστίαση θα γίνει σήμερα στις 18:00 κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτών για την Covid - 19 από τον αρμόδιο υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και τον γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς θα προβεί και στις σχετικές ανακοινώσεις για τον οδικό χάρτη μέτρων που θα ισχύσουν κατά την περίοδο του Πάσχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ