ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: «Παράταση ζωής» για τα SMS - Τι θα ανακοινώσουν σήμερα Κικίλιας και Χαρδαλιάς

Lockdown: «Παράταση ζωής» για τα SMS - Τι θα ανακοινώσουν σήμερα Κικίλιας και Χαρδαλιάς
AP Photo/Petros Giannakouris

Με την συμμετοχή και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά -εκτός από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια- ο οποίος θα δώσει το επιχειρησιακό τέμπο των επόμενων ημερών, θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 η καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Χαρδαλιάς εξάλλου, συμμετέχει αυτήν την ώρα σε ευρεία σύσκεψη φορέων, στην οποία εξετάζονται επιχειρησιακά ζητήματα αναφορικά με το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και δη της εστίασης αμέσως μετά το Πάσχα, καθώς και της κατάργησης των SMS.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως είναι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ο οποίος θα προβεί σε ανακοινώσεις που αφορούν τα SMS, τα οποία θα συνεχισθούν, τουλάχιστον έως τα μέσα Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία θα ανοίξει ο τουρισμός στη χώρα μας.

Το θέμα της άρσης υποχρέωσης αποστολής SMS αμέσως μετά το Πάσχα, είναι ένα ζήτημα που ακούστηκε πολύ τις τελευταίες ώρες, ωστόσο δεν συζητήθηκε καν στην σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Επιδημιολόγων.

Μάλιστα μέλη της Επιτροπής, τόνισαν εμφατικά στο CNN Greece, ότι δεν υπήρξε πρόσκληση με ατζέντα το θέμα των SMS και ότι η σημερινή συνεδρίαση, αφορούσε αποκλειστικά την επιδημιολογική εικόνα της νόσου. Επισήμαναν ακόμη, ότι το θέμα της άρσης των SMS, αποτελεί «προνομιακό πεδίο», το οποίο θέλει να ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Αναφορικά με την πορεία του ιού, όπως έγινε γνωστό από την σημερινή συνεδρίαση, οι περισσότερες περιοχές εμφανίζουν ελαφρά βελτίωση, ωστόσο καταγράφονται ακόμη πολλοί θάνατοι. Αυτό είναι λογικό διότι υπάρχουν πολλοί διασωληνωμένοι και μάλιστα σε νεότερες ηλικίες, η νοσηλεία των οποίων τραβάει σε μάκρος, σύμφωνα με μέλη της Επιτροπής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ