ΕΛΛΑΔΑ

Κικίλιας σε Τσίπρα για το «ξεστοκάρουμε» εμβόλια: Δεν υπάρχουν πολίτες β' κατηγορίας

Κικίλιας σε Τσίπρα για το «ξεστοκάρουμε» εμβόλια: Δεν υπάρχουν πολίτες β' κατηγορίας
ΙΝΤΙΜΕ / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Η αντιπολίτευση πρέπει να έχει και κάποια όρια» δήλωσε σε έντονο τόνο ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σχολιάζοντας την επίμαχη φράση «ξεστοκάρουμε» εμβόλια του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 30-39 ετών με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως «είναι προφανές ότι δεν υπάρχουν συμπολίτες μας δεύτερης κατηγορίας για τους οποίους ξεστοκάρουμε εμβόλια· αντιθέτως, δίνουμε πρόσβαση σε όσους περισσότερους μπορούμε και μέχρι τέλη Μαΐου θα έχουν πρόσβαση όλοι άνω των 30 ετών».

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στο έργο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών· εξήρε και ευχαρίστησε δημόσια τα μέλη της για τον επαγγελματισμό και τη σοβαρότητά τους, τονίζοντας ότι έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην προτεραιοποίηση και την εκστρατεία εμβολιασμού, και επισημαίνοντας πως είναι η Επιτροπή που επέτρεψε τον εμβολιασμό των ατόμων ηλικίας 30 και άνω με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Και ακολούθως στράφηκε κατά προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως «η αντιπολίτευση πρέπει να έχει και κάποια όρια».

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε πως δεν διόρισε εκείνος την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, αλλά η κυβέρνηση Τσίπρα το 2017, και πρόκειται για εξαιρετική ομάδα, εξ ου και ανανέωσε τη θητεία της.

Και υπογράμμισε πως δεδομένου του έργου τους ως προς την προτεραιοποίηση και τις εξαιρετικές υπηρεσίες που έχουν προσφέρει, «δεν πρέπει να τους απαξιώνουμε ελαφρά τη καρδία.

«Πρέπει να τους στηρίζουμε, και είναι προφανές ότι δεν υπάρχουν συμπολίτες μας β' κατηγορίας για τους οποίους ξεστοκάρουμε εμβόλια. Αντιθέτως, δίνουμε πρόσβαση σε όσους περισσότερους μπορούμε και μέχρι τέλη Μαΐου θα έχουν πρόσβαση όλοι άνω των 30 ετών» δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Και κάλεσε όλους «να επιδείξουν την αναγκαία αυτοσυγκράτηση και πατριωτισμό» για να ολοκληρωθεί το τεράστιο εγχείρημα του εμβολιασμού των πολιτών και να μπορέσει η κοινωνία να επιστρέψει σε μία κανονικότητα.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε, επίσης, στη θετική ανταπόκριση της ηλικιακής ομάδας των 30-39 ετών στον εμβολιασμό -που πραγματοποιείται με το σκεύασμα της AstraZeneca-, αναφέροντας πως ήδη έχουν κλειστεί 106.652 ραντεβού, και έχουν πραγματοποιηθεί άνω των 9.000 εμβολιασμών. Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα ραντεβού, επισήμανε ο κ. Κικίλιας και ο εμβολιασμός μπορεί να προχωρά άμεσα.

Παράλληλα, απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς τους πολίτες τόσο να εμβολιαστούν, όσο και να τηρήσουν στο ακέραιο τα μέτρα και τους κανόνες προστασίας κατά τη διάρκεια των ημερών του Πάσχα ώστε να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ