ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Γιαννάκος: Συκοφαντίες τα περί μη εμβολιασμού των υγειονομικών

Κορωνοϊός - Γιαννάκος: Συκοφαντίες τα περί μη εμβολιασμού των υγειονομικών
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την αντίδραση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, προκάλεσαν αναφορές ότι μόλις έξι στους δέκα υγειονομικούς στα νοσοκομεία έχει εμβολιαστεί έναντι της Covid 19.

«Είναι συκοφαντικό για το υγειονομικό προσωπικό το ποσοστό 62% που δηλώνεται ότι έχει εμβολιασθεί. Πράγματι στις λίστες των νοσοκομείων αυτό είναι το ποσοστό που εμφανίζεται. Είναι όμως το αρχικό ποσοστό», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.

Και προσθέτει:

«Ακόμη περί του 10% των υγειονομικών των νοσοκομείων έχουν νοσήσει από κορωνοϊό και με βάση τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας παρακολουθούν τα αντισώματα και δεν εμβολιάζονται. Επίσης περί του 10% των υγειονομικών των νοσοκομείων είτε βρίσκονται στις λίστες αναμονής των νοσοκομείων για εμβολιασμό, είτε έχουν εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και έχουν ήδη εμβολιασθεί ή έκλεισαν ραντεβού και περιμένουν, είτε ανήκουν σε ομάδες που με ιατρικές οδηγίες δεν εμβολιαζονται (π.χ. έγκυες, αυτοάνοσα ή άλλα νοσήματα)».

«Ως εκ τούτου το συνολικό ποσοστό εμβολιασμλενων, όσων έχουν αντισώματα, και όσων επιθυμούν να εμβολιασθούν ξεπερνάει το 80%», συνεχίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Καταλήγει δε:

«Να σταματήσουν λοιπόν να συκοφαντούν το υγειονομικό προσωπικό. Είμαστε η μοναδική χώρα στο κόσμο που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Φυσικά και
ο τελευταίος υγειονομικός πρέπει να εμβολιασθεί. Είναι χρέος και καθήκον να το πράξει. Προστατεύει τον εαυτό του και τους ασθενείς. Ζητάμε μια δεύτερη ευκαιρία για εμβολιασμό κατά πρωτεραιοτητα. Είμαστε βέβαιοι για την καθολική συμμετοχή. Παρά ταύτα οι υγειονομικοί εμβολιασμένοι ή μη θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας και το κράτος να παρέχει τα μέσα προκειμένου να αποφεύγεται η νοσοκομειακή διασπορά του ιού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ