ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Επικήρυξαν τους δράστες της δολοφονίας της 20χρονης μητέρας

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Επικήρυξαν τους δράστες της δολοφονίας της 20χρονης μητέρας
CNN Greece / Ευδοκία Μύτιλη

Στην επικήρυξη των δραστών της δολοφονίας της 20χρονης γυναίκας στα Γλυκά Νερά προχώρησαν από κοινού το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το υπουργείο Οικονομικών. Το ποσό ανέρχεται στα 300.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: «Με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή ύψους τριακοσίων χιλιάδων (300.000€) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή που θα οδηγήσουν, στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη σύλληψη των δραστών ληστείας μετά φόνου σε βάρος 20χρονης γυναίκας, που διεπράχθη σήμερα, Τρίτη 11 Μαΐου, μέσα στην οικία της στα Γλυκά Νερά Αττικής.

Παρακαλούμε όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6442694 και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σημειώνεται ότι, για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου.»

Το χρονικό της δολοφονίας που σόκαρε το πανελλήνιο

Οι αδίστακτοι ληστές απείλησαν με το όπλο το μωρό για να πιέσουν το ζευγάρι να τους πει πού κρύβουν χρήματα και κοσμήματα και στη συνέχεια έδεσαν τον άνδρα σε μια καρέκλα ενώ βασάνιζαν τη γυναίκα για να τους οδηγήσει στο σημείο όπου βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο.

Η γυναίκα συνέχιζε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια και τότε, της έβαλαν ένα μαξιλάρι πάνω από το πρόσωπο και την έπνιξαν.

Η γυναίκα, βρετανικής καταγωγής, ήταν περίπου 20 ετών ενώ το μωρό της λίγων μηνών.

Μάλιστα, οι δράστες φαίνεται πως θανάτωσαν και το σκυλί της οικογένειας πριν μπουν στο σπίτι, κρεμώντας το από τα κάγκελα της περίφραξης.

Στο σημείο έχει φτάσει ήδη, εκτός από κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών, και η σήμανση, που αναζητά αποτυπώματα και DNA.

Το 100 κατάφερε να ειδοποιήσει ο σύζυγος της γυναίκας, ο οποίος έφτασε στο τηλέφωνο από το σημείο που ήταν δεμένος στην καρέκλα και είπε στους αστυνομικούς για κακοποιούς που μπήκαν στο σπίτι.

Σε αυτή τη φάση της έρευνας, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο.

Ωστόσο, η αγριότητα του εγκλήματος παραπέμπει σε αλλοδαπούς δράστες ενώ δεν αποκλείεται πίσω από την αποτρόπαια δολοφονία να βρίσκονται μαφιόζοι δράστες.

«Κλειδί» για την εξιχνίαση της υπόθεσης αναμένεται να αποτελέσει η κατάθεση του συζύγου της άτυχης γυναίκας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ