ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Τζανάκης: Πιθανός ο ετήσιος «αναμνηστικός» εμβολιασμός

Κορωνοϊός - Τζανάκης: Πιθανός ο ετήσιος «αναμνηστικός» εμβολιασμός
ΙΝΤΙΜΕ

Για την πιθανότητα τρίτης δόσης εμβολίου και του ετήσιου εμβολιασμού κατά της Covid 19, εκτιμήσεις τις οποίες είχε αναπτύξει ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, μίλησε ο καθηγητής και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Νίκος Τζανάκης.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Άλμπερτ Μπουρλά, ο κ. Τζανάκης είπε πως «δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει. Κατά πάσα πιθανότητα θα γίνονται αναμνηστικές δόσεις κάθε χρόνο.»

Τόνισε, ωστόσο, ότι ο κ. Μπουρλά θα έπρεπε να τοποθετηθεί για το το ζήτημα του εμβολιασμού των φτωχών χωρών. «Δε μπορούμε εμείς να είμαστε προστατευμένοι και σε κάποιες χώρες όχι.»

Το ίδιο έχει ζητήσει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Τέλος, ο κ. Τζανάκης επεσήμανε ότι «η επιστήμη θα δώσει κάποια στιγμή τη λύση, αρκεί τώρα να πάμε να εμβολιαστούμε και να τηρήσουμε τους κανόνες.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, μιλώντας στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών εκτίμησε πως θα απαιτηθεί και τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε διάστημα οκτώ έως δώδεκα μηνών από τη δεύτερη.

Κατά τον Άλμπερτ Μπουρλά, το διάστημα ανοσίας για το εμβόλιο της Pfizer είναι τουλάχιστον έξι μήνες, και κατά την εκτίμησή του κάθε χρόνο θα πρέπει να γίνεται μία επαναληπτική δόση.

Άλμπερτ Μπουρλά: Τρίτη δόση εμβολίου στους 8-12 μήνες και έπειτα ετησίως

ΔΗΜΟΦΙΛΗ