ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Διευκρινίσεις Γεωργαντά για το «πέναλτι» ακύρωσης ραντεβού εμβολιασμού

Κορωνοϊός: Διευκρινίσεις Γεωργαντά για το «πέναλτι» ακύρωσης ραντεβού εμβολιασμού
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Για την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού και τις ηλικιακές ομάδες που παίρνουν σειρά στην εμβολιαστική αλυσίδα, μίλησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, καθώς σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλικίες 40-44 ετών με οποιοδήποτε από τα τέσσερα εμβόλια κατά της Covid-19.

«Η αλλαγή των ραντεβού δεν μπορεί να γίνει χωρίς όριο», εξήγησε ο κ. Γεωργαντάς μιλώντας στον ΑΝΤ1, καθώς αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην εμβολιαστική αλυσίδα. Όπως εξήγησε, αρχικά η ποινή ήταν διάρκειας 30 ημερών και πλέον έχει μειωθεί στις 16 ημέρες, ενώ ξεκαθάρισε πως αυτό δεν συμβαίνει αν κάποιος πολίτης έχει αλλάξει ραντεβού μία φορά.

Ερωτηθείς για τις ηλικιακές ομάδες 35-39 ετών και 30-35 ετών ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμούς θα ανοίξει αμέσως μετά και αναλόγως με την ροή εμβολιασμού των 40-44 ετών, αλλά μέσα στον Μάιο.

Παράλληλα, επισήμανε πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό όσων έχουν νοσήσει από κορωνοϊό, ενώ ανέφερε πως 955.000 πολίτες έχουν πάρει το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Επιπλέον, σημείωσε ότι «αναμένουμε 155.000 δόσεις» από το σκεύασμα της Johnson & Johnson.

Ακόμη, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σημείωσε πως στόχος της κυβέρνησης και των αρμοδίων Αρχών είναι ο καθολικός εμβολιασμός των νησιών μέχρι τον Ιούνιο, πλην της Κρήτης που ακολουθεί το πρόγραμμα «Ελευθερία».

Τέλος, κάλεσε τους πολίτες «να μην ακυρώνουν συνεχώς το ραντεβού τους γιατί δημιουργεί πρόβλημα στην εμβολιαστική αλυσίδα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ