ΕΛΛΑΔΑ

Άρση lockdown: Με self test ανοίγουν από Δευτέρα γυμναστήρια και υπαίθρια γήπεδα

Άρση lockdown: Με self test ανοίγουν από Δευτέρα γυμναστήρια και υπαίθρια γήπεδα
INTIME NEWS / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων και χρήση των γηπέδων 5χ5 και γηπέδων μπάσκετ σε υπαίθρους χώρους περιλαμβάνει η περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων που συνόδευσαν επί μήνες την πανδημία, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων από τη Δευτέρα 31 Μαΐου θα γινει υπό αυστηρό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει ένα self test την εβδομάδα για εργαζόμενους και αθλούμενους και υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας αυξημένης προστασίας.

Τις επόμενες ώρες πρόκειται να ανακοινωθούν ορισμένες αλλαγές σε σχέση με τύπους ασκήσεων κατά τις όποιες δεν είναι δυνατή η χρήση μάσκας, όπως διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η χρήση των γηπέδων 5χ5 και γηπέδων μπάσκετ σε υπαίθρους χώρους, από τη Δευτέρα 31 Μαΐου, από ερασιτέχνες αθλούμενους και μόνο και προϋποθέσεις που ισχύουν για τους επαγγελματίες αθλητές, και ειδικότερα με self test και τήρηση των περιορισμών χωρητικότητας.

Διαβάστε επίσης

Άρση μέτρων: Τι ανοίγει από τη Δευτέρα - Όλες οι αποφάσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ