ΕΛΛΑΔΑ

Διπλή δολοφονία στην Κέρκυρα: Τα σημειώματα του δράστη και το χρονικό του εγκλήματος

Διπλή δολοφονία στην Κέρκυρα: Τα σημειώματα του δράστη και το χρονικό του εγκλήματος
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο 67χρονος στην Κέρκυρα φαίνεται πως σχεδίαζε να σκοτώσει την σπιτονοικοκυρά του πριν βάλει τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του Star, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκαν απολογητικά σημειώματα προς την οικογένειά του αλλά και ένας πλήρης φάκελος προς τον Εισαγγελέα.

Ο δράστης είχε στήσει ενέδρα στην 61χρονη καθηγήτρια, με μία καραμπίνα την πυροβόλησε εν ψυχρώ στο κεφάλι, αφού πριν είχε σκοτώσει τον 63χρονο γείτονά του.

Στο παρελθόν είχε διαπληκτισθεί αρκετές φορές και με τα δύο θύματα.

Τι ανέφερε ο ιατροδικαστής

Για πυροβολισμούς σχεδόν εξ επαφής έκανε λόγο ο ιατροδικαστής.

«Πρόκειται για ένα συμβάν διπλής ανθρωποκτονίας. Χρησιμοποιήθηκε πυροβόλο όπλο, κυνηγετικού τύπου, και στη συνέχεια, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, ο δράστης αυτοχειριάστηκε», δήλωσε ο ιατροδικαστής Κέρκυρας, Ιωάννης Αϊβατίδης

«Όλα τα τραύματα είναι εξ επαφής, σχεδόν βραχυτάτης αποστάσεως, όσον αφορά τα θύματα. Προηγήθηκε η διπλή ανθρωποκτονία και ακολούθησε η αυτοχειρία. Τα θύματα της ανθρωποκτονίας φέρνουν τραύματα στο κεφάλι και ο δράστης, εξ επαφής τραύμα στο θώρακα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «σημειώθηκε ένας τουλάχιστον πυροβολισμός σε κάθε θύμα και πολύ πιθανότατα ένα από τα θύματα να έχει δεχθεί και δεύτερο πυροβολισμό».

Πιο συγκεκριμένα ερευνάται το ενδεχόμενο πρώτος να δολοφονήθηκε ο 63χρονος άνδρας, ελληνικής καταγωγής που διέμενε χρόνια στη Γαλλία και μετά η 61χρονη Κερκυραία.

«Τα θύματα βρέθηκαν σε απόσταση 15 μέτρων το ένα από το άλλο, ενώ με βάση τα στοιχεία και την ιατροδικαστική, πρώτη, προσέγγιση φέρεται ότι υπήρχε δόλος και πρόθεση να γραφτεί αυτή η τραγωδία» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αϊβατίδης.

Γιατί έγινε το φονικό

Αιτία του διπλού φονικού φέρεται -για την ώρα- πως ήταν η επικείμενη έξωση του δράστη από το θύμα, την 61χρονη σπιτονοικοκυρά του, καθηγήτρια και για πολλά χρόνια φίλη του, καθώς και η επιμονή του 63χρονου θύματος -ιδιοκτήτη ενός των διαμερισμάτων της κατοικίας- να εξωθεί ο δράστης και να νοικιαστεί ή να πουληθεί το μικρό διαμέρισμα που διέμενε.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το διαμέρισμα είχε παραχωρηθεί από την 61χρονη στον δράστη της διπλής δολοφονίας, με αντάλλαγμα τις εργασίες και τη συντήρηση που έκανε στο κτήριο καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Σύμφωνα με τους γείτονες ο 67χρονος δράστης φέρεται να είχε διαπληκτισθεί αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα και με τα δύο θύματα.

Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα γύρω στις 11:30 το πρωί της Κυριακής, αρχικά στην αυλή της μικρής οικοδομής, όταν ο 67χρονος μετά από έντονο διαπληκτισμό με τα θύματα, φέρεται να πήρε την κοντόκανη καραμπίνα του και να τους τραυμάτισε θανάσιμα, ενώ μετά το φονικό μπήκε στο σπίτι του, έκλεισε τα παραθυρόφυλλα και έδωσε τέλος στη ζωή του.

Ο 67χρονος είχε έναν γιο, που υπηρετεί ως Αξιωματικός στην Ασφάλεια Κέρκυρας.

Μάρτυς στο φονικό, φέρεται πως είναι ένας κηπουρός, που εκείνη την ώρα έκοβε τα ξερά χόρτα πολύ κοντά στον κήπο, που εξελισσόταν η τραγωδία.

«Το χορτοκοπτικό έκανε πολύ θόρυβο και στην αρχή δεν άκουγα καλά. Όταν συνειδητοποίησα πως είναι πυροβολισμοί, έπεσα κάτω στο έδαφος και σύρθηκα μέσα στα βάτα για να φύγω μακριά. Δεν είχα καταλάβει τι γινόταν, αλλά φοβήθηκα» είπε χαρακτηριστικά ο αλλοδαπός κηπουρός, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Dasia-Kerkyra-Foniko-1.jpeg
corfutvnews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ