ΕΛΛΑΔΑ

Εμβόλιο κορωνοϊός – Παναγιωτόπουλος: Αν δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός, το τέταρτο κύμα καραδοκεί

Εμβόλιο κορωνοϊός – Παναγιωτόπουλος: Αν δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός, το τέταρτο κύμα καραδοκεί
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε την Τρίτη ο επιδημιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Τάκης Παναγιωτόπουλος, αναφορικά με την πορεία των εμβολιασμών έναντι της Covid 19, τονίζοντας ότι «μπορούμε και πρέπει να εμβολιαστεί περισσότερος κόσμος».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος προειδοποίησε ότι «η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί με ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας, σε περίπτωση που δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός».

«Το τοπίο είναι μεταβαλλόμενο και με ταχύτατους ρυθμούς μειώνεται ο αριθμός εκείνων που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν», πρόσθεσε ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Τα εμβόλια θα πρέπει να γίνουν υποχρεωτικά σε κατηγορίες εργαζομένων

Ερωτηθείς, εξάλλου, αν πρέπει ο εμβολιασμός έναντι του κορωνοϊού να καταστεί υποχρεωτικός σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε πως «είναι δικαιολογημένη υπό κάποιες συνθήκες και συνταγματική αλλά με τις προϋποθέσεις της ενημέρωσης και της αναλογικότητας».

«Μια τέτοια κατηγορία είναι οι υγειονομικοί που έρχονται σε επαφή με ασθενείς και είναι σε αυξημένο κίνδυνο αλλά και πως αυτό θέλει τον τρόπο του», είπε χαρακτηριστικά.

Για τα προνόμια των εμβολιασμένων

Ερωτηθείς, τέλος, για τα προνόμια υπέρ όσων εμβολιάζονται, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι είναι ένα κρίσιμο θέμα και ότι δεν πρέπει να μιλάμε γι’ αυτά γιατί είναι σαν να μειώνουμε το προνόμιο του εμβολίου που είναι προνόμιο ζωής.

«Αυτό για το οποίο πρέπει να μιλάμε είναι η φυσική συνέπεια του εμβολιασμού και τα απαιτούμενα μέτρα που είναι λιγότερα από ό,τι στο άτομο που δεν έχει εμβολιαστεί π.χ. ότι οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να κάνουν λιγότερα τεστ ή ότι δεν θα χρειάζεται να φοράνε μάσκες σε εσωτερικούς χώρους».

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Τα προνόμια για τους εμβολιασμένους και η «μάχη» κατά των απρόθυμων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ