ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Τα τρία πρόσωπα που είχαν κεντρικό ρόλο στην εκτέλεση της συζύγου του Διονύση Κορφιάτη

Ζάκυνθος: Τα τρία πρόσωπα που είχαν κεντρικό ρόλο στην εκτέλεση της συζύγου του Διονύση Κορφιάτη
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Πάνω από 2.000 είναι οι σελίδες στη δικογραφία που έχει σχηματίσει η ασφάλεια Ζακύνθου για την υπόθεση της δολοφονίας της συζύγου του επιχειρηματία Διονύση Κορφιάτη, τον περασμένο Ιούνιο στο νησί.

Πληροφορίες του CNN Greece αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους συνομιλίες από άρση τηλεφωνικού απορρήτου των δραστών της εκτέλεσης, κυρίως μετά τη δολοφονία και τις επικοινωνίες και τις συνεννοήσεις που έκαναν αλλά και καταθέσεις «φωτιά» που στην ουσία αποκαλύπτουν ονόματα και καταστάσεις.

Συνολικά, μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί έξι άτομα σε Αθήνα, Ζάκυνθο και Πύργο ενώ η έρευνα των αστυνομικών έχει ξεκαθαρίσει το ρόλο των ηθικών και φυσικών αυτουργών.

Κεντρικό ρόλο στο συμβόλαιο θανάτου φέρεται να έχουν τρία πρόσωπα.

Το πρώτο είναι ένας απότακτος αστυνομικός, που υπήρξε υποδιοικητής ασφαλείας στη Ζάκυνθο και τον οποίο είχε αναφέρει σε μήνυσή του ο Διονύσης Κορφιάτης ως «επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης».

Επίσης, ο επιχειρηματίας ήταν μάρτυρας κατηγορίας του απότακτου αστυνομικού για την υπόθεση ληστείας σε βάρος του δημάρχου Ζακύνθου.

Μάλιστα, για την υπόθεση εκείνη ο απότακτος αστυνομικός είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια φυλάκιση.

Την ίδια ώρα, στα χέρια των αρχών βρίσκονται και δύο άτομα, τα οποία φέρονται να έχουν τον επιχειρησιακό ρόλο – ο ένας εργάζεται ως σεκιούριτι και ήταν αυτός που ξεκίνησε από την Αθήνα μεταφέροντας σκάφος στην Σκαφιδιά Ηλείας, το οποίο χρησιμοποίησαν για να περάσουν στο νησί.

Το εν λόγω άτομο, σε μήνυσή του, ο Διονύσης Κορφιάτης είχε κατονομάσει ως εκτελεστή της επίθεσης που είχε ως αποτέλεσμα να πέσει νεκρή η σύζυγός του.

Συνεργός του άνδρα αυτού φέρεται να είναι ένα άτομο από τη Ζάκυνθο, το οποίο επίσης είχε κατονομάσει ο επιχειρηματίας ως ηγετικό στέλεχος εγκληματικών οργανώσεων.

Μάλιστα, αυτό το δεύτερο πρόσωπο, ο Διονύσης Κορφιάτης το είχε κατονομάσει ως τον οδηγό της μοτοσυκλέτας στην οποία επέβαινε ο εκτελεστής που τους είχε πυροβολήσει τον Ιούνιο.

Οι αρχές αυτή την ώρα παίρνουν απολογίες από τους συλληφθέντες, η δικογραφία θα μεταφερθεί στη Ζάκυνθο για να εκδοθούν τα εντάλματα ενώ το πιθανότερο είναι στο νησί να μεταφερθούν αύριο και οι συλληφθέντες.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ