ΕΛΛΑΔΑ

Παραιτήθηκε ο Φουρθιώτης από το αίτημα να αυξηθούν τα μέτρα φρούρησής του

Παραιτήθηκε ο Φουρθιώτης από το αίτημα να αυξηθούν τα μέτρα φρούρησής του
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Παραιτήθηκε σήμερα από την αίτησή του με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. που μείωσε ορισμένα μέτρα που είχαν διατεθεί για την προστασία του ο Μένιος Φουρθιώτης.

Ο προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό από τις αρχές Μαΐου παρουσιαστής για την υπόθεση των κατά παραγγελία χτυπημάτων σε βάρος του προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης των αρχών και προστασίας του, μέσω του δικηγόρου του Πάνου Λαζαράτου, παραιτήθηκε από το ένδικο μέσο που είχε καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα η εν λόγω αίτηση.

Σημειώνεται ότι με την από 31.3.2021 πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. έπαυσε η προσωπική φρούρηση του Μένιου Φουρθιώτη (τέσσερις αστυνομικοί, συνοδευτική μοτοσυκλέτα με αστυνομικό και υπηρεσιακό αυτοκίνητο) καθώς και η φρούρηση της κατοικίας του, ενώ παρέμεινε η φρούρηση των χώρων εργασίας του.

Μέχρι στιγμής το ΣτΕ έχει απορρίψει τόσο το αίτημα του Μένιου Φουρθιώτη για έκδοση προσωρινής διαταγής που να «παγώνει» την απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., όσο και το αίτημα έκδοσης αναστολής της ίδιας απόφασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ