ΕΛΛΑΔΑ

Γλυκά Νερά: Η ξηλωμένη κάμερα στο σπίτι και η προσπάθεια του συζυγοκτόνου να παραπλανήσει τις Αρχές

Γλυκά Νερά: Η ξηλωμένη κάμερα στο σπίτι και η προσπάθεια του συζυγοκτόνου να παραπλανήσει τις Αρχές

Ακόμη ένα φωτογραφικό ντοκουμέντο φέρνει στη δημοσιότητα το CNN Greece, μέσα από  από το σπίτι στα Γλυκά Νερά, όπου δολοφονήθηκε βίαια από τον 32χρονο σύζυγό της η 20χρονη Καρολάιν.

Στη συγκεκριμένη φωτογραφία απεικονίζεται η κάμερα που υπήρχε μέσα στο σπίτι του ζευγαριού, ξηλωμένη και πεταμένη στο πάτωμα.

Γι' αυτή την κάμερα ο 32χρονος συζυγοκτόνος είχε ισχυριστεί στις Αρχές ότι οι δράστες που δήθεν είχαν εισβάλει στο σπίτι, την ξήλωσαν και την παράτησαν στο σημείο όπου τραβήχτηκε η εν λόγω φωτογραφία.

Το παιχνίδι μέσα στο οποίο ο συζυγοκτόνος ισχυρίστηκε ότι υπήρχαν χρήματα

Νωρίτερα, το CNN Greece είχε δημοσιεύσει κι άλλη μία φωτογραφία, στην οποία φαίνεται το κουτί μέσα στο οποίο ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος υποστήριξε ότι είχε κρυμμένα χρήματα, κάτι που είπε για να ενισχύσει το σενάριο της ληστείας μετά φόνου.

Μάλιστα, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε πει αρχικά στην αστυνομία πως μέσα στο κουτί είχε κρύψει περίπου 15.000 ευρώ, ωστόσο στην απολογία του παραδέχτηκε πως δεν υπήρχαν ποτέ χρήματα εκεί.

Το θέατρο των 37 ημερών, οι ερωτήσεις των αστυνομικών και οι «ανησυχίες» του συζυγοκτόνου

Σε καθημερινή βάση επικοινωνούσαν οι αστυνομικοί με τον 32χρονο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο από την ημέρα της δολοφονίας της Καρολάιν, με νέα στοιχεία να αποκαλύπτουν το θέατρο που έπαιζε επί 37 ημέρες αλλά και τις εναλλαγές του προσώπου του πιλότου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι και στη στιγμή που παίχτηκε η τελευταία πράξη του δράματος –δηλαδή η υπογραφή της ομολογίας του- ο καθομολογίαν συζυγοκτόνος ήταν ψύχραιμος, συγκαταβατικός και πρόθυμος να βοηθήσει.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια μιας εκ των προανακριτικών του καταθέσεων ο πιλότος δήλωσε πως με την Καρολάιν είχε φτιάξει μια «χαρούμενη οικογένεια» και ότι το ζευγάρι ήταν ευτυχισμένο.

Υποστήριξε δε, πως η ληστεία ήταν κάτι τραγικό που τους συνέβη και τους κατέστρεψε.

«Από όταν πήγαμε στο σπίτι στα Γλυκά Νερά, η ζωή μας μπήκε σε μια ροή.

Συγκεκριμένα, μετά το γάμο μας η Καρολάιν έμεινε έγκυος. Ενώ στην αρχή δεν ήταν κάτι που το είχαμε προγραμματίσει στη συνέχεια η ιδέα του παιδιού μας έκανε χαρούμενους. Για το λόγο αυτό και όταν απέβαλε, είχαμε πέσει πολύ ψυχολογικά.

Προσπαθήσαμε να το ξεπεράσουμε και σε αυτό βοήθησε το γεγονός ότι λίγο καιρό μετά ξανά έμεινε έγκυος στην κόρη μας την Λυδία που σήμερα είναι 11 μηνών», υποστήριξε ο κατηγορούμενος.

Ανέφερε δε, πως ήταν μια δύσκολη περίοδος για το ζευγάρι αλλά παρόλα αυτά ανταποκρίθηκαν πολύ καλά.

«Είχαμε μπει σε μια ροή στη ζωή μας και κάναμε μακροπρόθεσμα σχέδια. Ένα από αυτά ήταν αγοράσουμε το δικό μας σπίτι, ώστε να είμαστε πιο άνετα στο δικό μας χώρο. Έτσι λοιπόν περίπου το Σεπτέμβριο του 2020 ξεκινήσαμε να ψάχνουμε για να αγοράσουμε σπίτι. (…) Αρχίσαμε να ψάχνουμε συγκεκριμένα για την περιοχή Διώνη στην Παλλήνη. Παράλληλα μιλούσαμε και με κάποιους κατασκευαστές και τελικά φτάσαμε στο σημείο όπου καταλήξαμε να κάνουμε την κατασκευή σε εταιρεία» ανέφερε και συμπλήρωσε πως αγόρασαν το οικόπεδο 55.000 ευρώ ενώ το σπίτι θα κόστιζε 190.000 ευρώ, για τα οποία έλαβαν 160.000 σε δάνειο. Μάλιστα, λίγες ημέρες πριν δολοφονήσει την Καρολάιν, ο πιλότος και η κοπέλα, υπέγραψαν τα συμβόλαια του κτήματος.

Αποκάλυψε επίσης στους αστυνομικούς ότι η σύζυγός του δεν ήθελε να ασχοληθεί με το αντικείμενο που σπούδαζε και σταμάτησε να πηγαίνει στη σχολή της ενώ παράλληλα έκανε λόγο για ένα ευφυές άτομο, που δεν είχε πολλές παρέες στην Αθήνα αλλά συναναστρεφόταν με τον δικό του κύκλο.

Οι εφιάλτες

Σε συνομιλίες του με αστυνομικούς παραδέχτηκε ότι επί 37 ημέρες «είχε εφιάλτες, τύψεις, ότι έβλεπε την Καρολάιν στον ύπνο του», αλλά ότι παρόλα αυτά δεν θα έφτανε στο σημείο να παραδοθεί, αφού για εκείνον πάνω από όλα ήταν να μείνει μαζί με το παιδί.

Τις πρώτες ημέρες μετά τη δολοφονία, αστυνομικός μιλούσε καθημερινά μαζί του για να του ζητά στοιχεία και πληροφορίες και ήταν πάντα πρόθυμος να βοηθήσει για να βρεθούν οι δήθεν ληστές, στο σενάριο που ο ίδιος είχε κατασκευάσει.

Μάλιστα, κάποια στιγμή όταν είχαν αρχίσει οι ψίθυροι και οι υποψίες για τη στάση του, η συμπεριφορά του ήταν απόλυτα ήρεμη και στωική και σύμφωνα με όσα περιγράφουν οι αστυνομικοί, μπορεί να αντιδρούσε σε όλα αυτά αλλά, όπως έλεγε, «δεν θα έκανε ποτέ μηνύσεις και αγωγές» τονίζοντας ότι είχε «απόλυτη εμπιστοσύνη στους αστυνομικούς ότι θα βρουν τους δολοφόνους».

Ο εκνευρισμός του άρχισε να γίνεται πιο έντονος μετά τη συνέντευξη και την παρουσία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της «ψυχολόγου», ενώ είχε ζητήσει τον λόγο από τις αρχές για το πώς είναι δυνατόν να βγαίνουν τόσα πολλά προσωπικά δεδομένα του προς τα έξω.

Μάλιστα ο αστυνομικός που συνομιλούσε όλο αυτό το διάστημα μαζί του τον συμβούλεψε να αποφεύγει τη δημοσιότητα και τις δημόσιες δηλώσεις. Παρόλα αυτά, όταν έφτασε η στιγμή να καθίσει απέναντι από τον αστυνομικό που του πήρε την ομολογία άρχισε να περιγράφει αναλυτικά τα όσα είχε σχεδιάσει και εφαρμόσει με κάθε λεπτομέρεια, ενώ στη συνομιλίες τους αμέσως μετά την έγγραφη ομολογία, τους ρωτούσε συνεχώς για το παιδί του, ποιο θα είναι το μέλλον του αλλά και «τι λένε έξω γι’ αυτόν».

Απολογείται την Τρίτη

Ο 32χρονος, δεμένος πισθάγκωνα με χειροπέδες και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ στη συνέχεια πέρασε το κατώφλι του 12ου τακτικού ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε αναβολή για την Τρίτη, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ