ΕΛΛΑΔΑ

Ώρα απολογίας για τον συζυγοκτόνο: Κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα

Ώρα απολογίας για τον συζυγοκτόνο: Κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα
CNN Greece / Σπύρος Μελισσάρης

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 13.00 μμ η απολογία του  Χαράλαμπου (Μπάμπη) Αναγνωστόπουλου ενώπιον του 12ου τακτικού ανακριτή για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά -ένα έγκλημα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα.

Ο 32χρονος πιλότος έφτασε στα Δικαστήρια με μια μεγάλη πομπή από τζιπ της αστυνομίας και εισήλθε στο κτήριο συνοδευόμενος από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και φορώντας λευκό αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Στο σημείο ήταν συγκεντρωμένος κόσμος, που άρχισε να αποδοκιμάζει τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο.

«Δολοφόνε, να σαπίσεις στη φυλακή» φώναζε ο κόσμος.

Συμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος πιλοτος θα ισχυριστεί ότι δεν προμελέτησε τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του.

«Δεν υπήρχε κίνητρο, πρόθεση ή προμελέτη. Ήταν ένα τραγικό συμβάν σε ακραίες συνθήκες εκείνης της νύχτας», θα υποστηρίξει ο κατηγορούμενος.

Ο 32χρονος συζυγοκτόνος, δηλώνοντας μετανιωμένος, δεν θα αναιρέσει τις προανακριτικές του ομολογίες αλλά θα επιχειρήσει να αμφισβητήσει μέρος των «ψηφιακών αποτυπωμάτων» κυρίως εκείνων που διαπιστώνουν ότι η αφαίρεση της κάρτας μνήμης της κάμερας που ήταν τοποθετημένη στο εσωτερικό της μεζονέτας στα Γλυκά Νερά, έγινε πολύ πριν το έγκλημα.

Συγκεκριμένα η κάρτα μνήμης, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, αφαιρέθηκε περίπου στη 1.30 τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου, σχεδόν 2 ώρες και 41 λεπτά πριν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος προχωρήσει στη δολοφονική ενέργεια σε βάρος της συζύγου και μητέρας της 11μηνης κόρης τους.

Κάτι που, σύμφωνα με τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές οι οποίες προχώρησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης για «ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», δείχνει άτομο χωρίς αναστολές που είχε προσχεδιάσει το έγκλημα.

Προς το σκοπό αυτό και προκειμένου να μην καταγραφούν οι κινήσεις του τη στιγμή που θα αφαιρούσε δια «ασφυξίας - απόφραξης των έξω στομίων των αεροφόρων οδών» τη ζωή της 20χρονης Καρολάιν αφαίρεσε προηγουμένως την κάρτα μνήμης από την κάμερα που ήταν τοποθετημένη σε έναν από τους τοίχους του σαλονιού και την πέταξε στην τουαλέτα.

Ωστόσο, ο κατηγορούμενος από την πλευρά του θα ισχυριστεί -και αυτός θα είναι ο πυρήνας της υπερασπιστικής του γραμμής- ότι αφαίρεσε την κάρτα μνήμης και την πέταξε στην τουαλέτα αφότου διαπίστωσε ότι η Καρολάιν ήταν νεκρή προκειμένου να «δέσει» το σενάριο της δήθεν «ληστείας μετά φόνου» που είχε σκηνοθετήσει και επιχειρούσε επί 37 ημέρες να το εμφανίσει ως αληθοφανές, παραπλανώντας τις αρχές, «μονό και μόνο για να μη μείνει ορφανή η 11μηνη Λυδία», όπως υποστηρίζει ο ίδιος.

Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια του ο ανακριτής σχετικά με τις καταγραφές της καρδιακής λειτουργίας από το smartwatch της 20χρονης, ο θάνατος της επήλθε στο διάστημα από τις 4:05 έως τις 4:11 οπότε και καταγράφηκε απότομη αύξηση των καρδιακών παλμών.

Μερικά λεπτά νωρίτερα, συγκεκριμένα στις 3:58 οι καρδιακοί παλμοί της Καρολάιν δηλώνουν ένα άτομο που κοιμάται.

Αλλά και ο ίδιος ο κατηγορούμενος στη συμπληρωματική προανακριτική απολογία του υποστήριξε ότι ξύπνησε την Καρολάιν και κατόπιν της πίεσε το κεφάλι στο μαξιλάρι μέχρι που σταμάτησε να κουνιέται.

«Η Καρολάιν κοιμόταν μπρούμυτα και η δεξιά πλευρά του προσώπου της ακουμπούσε στο μαξιλάρι. Ξάπλωσα δίπλα της προσπαθώντας να της πω ότι αυτό που έκανε στη Λυδία ήταν πάρα πολύ άσχημο. Αυτή δεν ήθελε ούτε να με ακούσει. Μου είπε να φύγω και εγώ και η Λυδία.


Τότε λοιπόν, όπως ήταν μπρούμυτα ξαπλωμένη, πήγα από πάνω της, προσπαθώντας να την κάνω να με ακούσει. Αυτή τιναζόταν για να με πετάξει από πάνω της, αλλά όσο αυτή τιναζόταν, τόσο εγώ την πίεζα γιατί το μόνο που ήθελα ήταν να με ακούσει. Ενώ ήμασταν σε αυτή την κατάσταση, εγώ από πάνω της να την πιέζω και αυτή να τινάζεται, το μπροστά μέρος του προσώπου της, δηλαδή το στόμα, η μύτη και τα μάτια της κόλλησαν στο μαξιλάρι.


Δεν θυμάμαι αν εκείνη τη στιγμή της πίεσα με τα χέρια μου το κεφάλι, νομίζω όμως ότι με το βάρος του σώματός μου της πίεζα το κεφάλι. Όσο την πίεζα της είπα 2-3 φορές: "Τη μικρή δεν θα την ξαναχτυπήσεις". Αυτό όλο πρέπει να κράτησε κάνα πεντάλεπτο, μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν είχε σταματήσει να κουνιέται. Στη συνέχεια μέσα στον πανικό μου, προσπάθησα να την συνεφέρω, είδα όμως πως αυτό ήταν μάταιο...» είπε χαρακτηριστικά ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στη συμπληρωματική προανακριτική απολογία που έδωσε στις 03:00 τα ξημερώματα της 18ης Ιουνίου, πριν οδηγηθεί στην Εισαγγελία για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Υπενθυμίζεται, ότι το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει, περιλαμβάνει δύο κακουργήματα (ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου σε ήρεμη ψυχική κατάσταση) και δύο πλημμελήματα (ψευδούς καταγγελίας καθώς κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και ψευδούς κατάθεσης κατ' εξακολούθηση).

Κρίνεται η επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Στα χέρια των αρμόδιων κοινωνικών λειτουργών βρίσκεται ήδη η παραγγελία της Εισαγγελίας Ανηλίκων προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τα δύο οικογενειακά περιβάλλοντα τόσο του καθ' ομολογία δολοφόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου όσο και της δολοφονημένης Καρολάιν ώστε να ληφθεί η κρίσιμη απόφαση της επιμέλειας της 11 μηνών κόρης τους.

Το ζήτημα της επιμέλειας της μικρής Λυδίας βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο επίκεντρο των ενεργειών των δύο εισαγγελέων Ανηλίκων, υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις των δικηγόρων και των δυο πλευρών, υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των δύο οικογενειών με γνώμονα το συμφέρον του παιδιού.

Ο δικηγόρος Θανάσης Χαρμάνης δήλωσε το πρωί της Τρίτης παράσταση πολιτικής αγωγής εκπροσωπώντας την οικογένεια της Καρολάιν.

«Για ευνόητους λόγους, η μητέρα δεν μπορούσε να έρθει στην κατάσταση που είναι και η δήλωση έγινε με εξουσιοδότηση. Αντιλαμβάνεστε τη θέση της μητέρας που αγκάλιαζε τα χέρια που έκοψαν την ανάσα της κόρης της» δήλωσε ο δικηγόρος, και συμπλήρωσε:

«Θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με την οικογένειά του δράστη. Η μητέρα της Καρολάιν μου είπε ότι έχουν καλές σχέσεις με την οικογένειά του κατηγορούμενου και είναι σε συνεννόηση.


Η μητέρα της Καρολάιν υποστηρίζεται από προσωπικό, η οικονομική της κατάσταση είναι καλή. Η Αλόννησος είναι εξαιρετικό περιβάλλον για να μεγαλώσει προσωρινά το παιδί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ