ΕΛΛΑΔΑ

Γλυκά Νερά: Προφυλακιστέος ο 32χρονος συζυγοκτόνος

Γλυκά Νερά: Προφυλακιστέος ο 32χρονος συζυγοκτόνος
CNN Greece / Σπύρος Μελισσάρης

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του ο Χαράλαμπος (Μπάμπης) Αναγνωστόπουλος για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν, τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου μέσα στη μεζονέτα τους στα Γλυκά Νερά. Ενός εγκλήματος που συντάραξε το πανελλήνιο από την αφαίρεση ζωής μιας νεαρής μητέρας και σόκαρε την κοινή γνώμη από τη μετέπειτα συμπεριφορά του καθ' ομολογία δολοφόνου της, ο οποίος επί 37 ημέρες «έπαιζε θέατρο», παραπλανώντας τις αρχές και παριστάνοντας τον τεθλιμμένο χήρο και συντετριμμένο πατέρα. 

«Ζητώ μία μεγάλη συγγνώμη» είπε φεύγοντας από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Αυτή την ώρα οδηγείται στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Πρόκειται για μια πολύωρη ανάκριση όπου δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις. Ο κατηγορούμενος δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις. Δεν άλλαξε τους ισχυρισμούς του σε σχέση με την προανακριτική του κατάθεση, ενώ υπάρχουν και άλλα στοιχεία που τέθηκαν υπόψιν μας», δήλωσε ο συνήγορος του 32χρονου Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης μετά την ολοκλήρωση της απολογητικής διαδικασίας και πρόσθεσε:

«Σας μεταφέρω τη συγγνώμη του κατηγορούμενου. Ο ίδιος κατέληξε στην απολογία του: «μακάρι να μπορούσα μα γυρίσω το χρόνο πίσω αλλά δυστυχώς δεν γυρνάει». Ζήτησε την τιμωρία του και υποστήριξε ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει συνεργός.

«Ο κατηγορούμενος έδωσε τη δική του οπτική για τα όσα συνέβησαν. Για όσα έκανε γνώμονας ήταν το παιδί του. Θέλει να δώσει την αρωγή του για την επιμέλεια του παιδιού και από τις δύο οικογένειες», κατέληξε.

Ο 32χρονος συζυγοκτόνος δεν έπεισε με τους ισχυρισμούς του τον 12ο τακτικό ανακριτή και τον αρμόδιο εισαγγελέα ότι δεν είχε κίνητρο, πρόθεση ή προμελέτη να δολοφονήσει τη μητέρα της μόλις 11 μηνών κόρης του και ομόφωνα μετά από διάσκεψη του έδειξαν το δρόμο της φυλακής.

Άλλωστε τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της Αστυνομίας σχετικά με τα ψηφιακά πειστήρια, (κάμερες, κινητά τηλέφωνα και το smartwatch που φορούσε το θύμα) ήταν αμείλικτα και αδιάσειστα. Δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν ήταν ο 32χρονος σύζυγός της, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Απολογούμενος ο ίδιος ενώπιον του ανακριτή επιχείρησε να πείσει ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση και ότι δεν προμελέτησε το έγκλημα υποβάλλοντας μάλιστα δύο αιτήματα. Το πρώτο αφορά στη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στην κάμερα που βρισκόταν στο ισόγειο της μεζονέτας προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής ώρα που αφαιρέθηκε η κάρτα μνήμης (πριν ή μετά το έγκλημα) και το δεύτερο αφορά στην κλήση μαρτύρων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού προκειμένου να δώσουν την πλήρη εικόνα για τη σχέση μεταξύ του κατηγορούμενου και της Καρολάιν.

Απολογούμενος ο 32χρονος πιλότος φέρεται να υποστήριξε ότι όλα έγιναν σε μία στιγμή λόγω της έντασης που είχε προηγηθεί μεταξύ του ίδιου και της Καρολάιν. Φέρεται να επανέλαβε ότι ανέβηκε από το ισόγειο του σπιτιού στη σοφίτα προκειμένου να πείσει τη σύζυγό του να κοιμηθεί με το παιδί τους. Τότε σύμφωνα πάντα με τον κατηγορούμενο ξεκίνησαν μια κουβέντα φορτισμένη και όπως την είχε αγκαλιάσει, έγειρε δίπλα της και συνέβη ό,τι συνέβη.

Εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πράξη του και ζήτησε συγγνώμη που κατέστρεψε όπως είπε δύο οικογένειες και κυρίως το μέλλον της μικρής Λυδίας, η επιμέλεια της οποίας θα αποφασιστεί τις προσεχείς ημέρες από την Εισαγγελία Ανηλίκων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ