ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Θεοδωρίδου για «κάρτα ελευθερίας»: Ωραία κίνηση, στα παιδιά το κάθε ευρώ μετράει

Κορωνοϊός - Θεοδωρίδου για «κάρτα ελευθερίας»: Ωραία κίνηση, στα παιδιά το κάθε ευρώ μετράει
INTIME NEWS / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Ωραία κίνηση» χαρακτήρισε τη Δευτέρα η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην παροχή προπληρωμένης «κάρτας ελευθερίας» 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται.

«Προσωπικά είχα δύο τηλέφωνα που ήταν πολύ ενθουσιώδη κυρίως για την ποιοτική προσφορά. Θα έχετε δει πως σε όλες τις χώρες έχουν καταφύγει στο να δώσουν ενθάρρυνση για τους εμβολιασμούς, δίνοντας, όμως, εισιτήρια για το ποδόσφαιρο ή στα McDonald's», είπε η κυρία Θεοδωρίδου.

«Νομίζω ότι είναι ένα πολύ θετικό βήμα, διότι στα νέα παιδιά νομίζω ότι και το κάθε ευρώ μετράει. Είναι μια ωραία κίνηση», πρόσθεσε.

H «κάρτα ελευθερίας» θα είναι διαθέσιμη για όσους έχουν γεννηθεί μεταξύ 1996 – 2003 και έχουν εμβολιαστεί μ τουλάχιστον μία δόση μεταξύ 1/1/2021 έως 31/12/2021. Θα είναι διαθέσιμη μέσω του gov.gr με τη χρήση του ΑΜΚΑ, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται μία μέρα μετά την αίτηση και ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω email και sms.

Η κάρτα θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού, θα χρησιμοποιείται στο ηλεκτρονικό εμπόριο και στα e-shops και ανέπαφα σε όλες τις συναλλαγές με τερματικά POS.

Το freedom pass θα είναι χρεωστική ψηφιακή κάρτα, η οποία θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό προφίλ του κινητού και θα είναι διαθέσιμη εντός του Ιουλίου.

Η συγκεκριμένη κάρτα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τουριστικές και πολλαπλές ιδιότητες.

Οι επιλέξιμες κατηγορίες

  • Ακτοπλοϊκές, αεροπορικές μετακινήσεις
  • Σιδηροδρομικές οδικές μεταφορές
  • Ενοικίαση οχημάτων
  • Καταλυματα, κάμπινγκ
  • Κατασκηνώσεις
  • Ταξιδιωτικά γραφεία
  • Κινηματογράφος
  • Μουσεία, συναυλίες, παραστάσεις χορού, κινηματογράφους, θέατρα, αρχαιολογικούς χώρους
  • Διανομή σε τουριστικά καταλύματα

Σε ό,τι αφορά στα ταξίδια, θα καλύπτει εγχώριες αεροπορικές, ακτοπλοϊκές, σιδηροδρομικές και οδικές μετακινήσεις (εξαιρούνται μετακινήσεις με ΙΧ), ενοικίαση οχημάτων, μίσθωση δωματίων σε καταλύματα, κάμπινγκ και κατασκηνώσεις και υπηρεσίες ταξιδιωτικών γραφείων.

Η διαδικασία

Η προπληρωμένη κάρτα θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό «πορτοφόλι» στο κινητό τηλέφωνο του δικαιούχου (για λειτουργικά Android και iOS), ενώ θα διατίθεται και σε φυσική μορφή για όσους δεν διαθέτουν «έξυπνη» συσκευή.

Κάθε δικαιούχος θα λαμβάνει την ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα στο κινητό του αφού επιβεβαιωθεί ότι έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση, μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα φιλοξενηθεί στην πύλη gov.gr.

Η διαδικασία θα ολοκληρώνεται εντός 24ωρου. Ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει οδηγίες μέσω SMS και email. Η πλατφόρμα θα τηρεί όλους τους κανονισμούς προστασίας προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που έχει δώσει η αρμόδια Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ