ΕΛΛΑΔΑ

Εμβολιασμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα ραντεβού εφήβων 15-17 ετών

Εμβολιασμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα ραντεβού εφήβων 15-17 ετών
Φωτογραφία αρχείου AP Photo

Άνοιξε το απόγευμα της Πέμπτης η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού οι έφηβοι από 15 έως 17 ετών. Διαθέσιμα ραντεβού υπάρχουν ακόμη και για αύριο, Παρασκευή.

Η πλατφόρμα κάθε 15 μέρες θα ανανεώνεται και θα εντάσσονται όσοι έχουν κλείσει τα 15, όπως προανήγγειλε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Το ραντεβού για τον εμβολιασμό εφήβων ηλικίας 15 έως 17 ετών μπορεί να κλειστεί από τους γονείς και κηδεμόνες μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr με τη χρήση των κωδικών taxisnet, καθώς και μέσω ΚΕΠ ή φαρμακείου με την προσκόμιση στοιχείων ταυτοποίησης του γονέα/κηδεμόνα και του παιδιού.

Ο εμβολιασμός θα γίνεται με το σκεύασμα της Pfizer, τεχνολογίας mRNA που διαθέτει την έγκριση των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, ενώ στα εμβολιαστικά κέντρα οι έφηβοι θα πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς ή τους κηδεμόνες του.

Ωστόσο, σε προσεχείς συνεδριάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών πρόκειται να εξεταστεί και η επέκταση της δυνατότητας εμβολιασμού στα παιδιά από 12 ετών, όπως προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ως προς τη διαθεσιμότητα του εμβολίου της Pfizer, το οποίο είναι και αυτό που θα χορηγείται στους εφήβους, ο κ. Θεμιστοκλέους επισήμανε, παράλληλα, πως σύντομα όλοι οι πολίτες θα μπορούν να κλείσουν άμεσα ραντεβού για το συγκεκριμένο εμβόλιο, και επίκεινται σχετικές ανακοινώσεις.

Κεραμέως: Σημαντικό βήμα για επιστροφή στην κανονικότητα

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, χαρακτήρισε ως σημαντικό βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους εμβολιασμούς των παιδιών της ηλικιακής ομάδας 15-17 ετών.

«Από σήμερα τα παιδιά μας, 15 ετών και άνω, μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό. Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα στην εκπαίδευση. Ας την αξιοποιήσουμε», έγραψε στο Twitter η υπουργός Παιδείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ