ΕΛΛΑΔΑ

Θεοδωρίδου προς αντιεμβολιαστές: Θα κατανοήσουν το λάθος εάν βρεθούν στο νοσοκομείο

Θεοδωρίδου προς αντιεμβολιαστές: Θα κατανοήσουν το λάθος εάν βρεθούν στο νοσοκομείο
INTIME NEWS / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αυστηρό το μήνυμα εκ μέρους της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρίας Θεοδωρίδου, προς τους αρνητές του εμβολιασμού.

«Δεν θα [σ.σ. τους] έλεγα τίποτα διότι δεν έχουν αυτιά να ακούσουν» δήλωσε ερωτηθείσα σχετικά κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, αποσαφηνίζοντας ότι αναφέρεται σε αντιεμβολιαστές, και όχι πολίτες που διστάζουν να εμβολιαστούν.

«Μάλιστα προσπαθούν πολλοί να πείσουν και αυτόν που πρεσβεύει υπέρ του εμβολιασμού. Νομίζω ότι τους έχουμε δώσει πάρα πολύ χώρο, και αν υπάρξουν συνέπειες από τις συναθροίσεις που κάνουν για τη διαμαρτυρία, πιστεύω ότι κάποιοι θα κατανοήσουν πόσο λάθος ήταν όταν βρεθούν στα νοσοκομεία» ανέφερε.

Με ακόμα πιο σκληρή γλώσσα μίλησε ο Μάριος Θεμιστοκλέους ο οποίος είπε για τους υγειονομικούς που συμμετέχουν σε τέτοιου εκδηλώσεις κατά των εμβολιασμών:

«Η συμμετοχή γιατρών και οι διαφορετικές απόψεις γιατρών που συμμετέχουν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα είναι κάτι πολύ σοβαρό. Δεν είναι θέμα δημοκρατίας και ελεύθερης έκφρασης της άποψης ενός ατόμου. Κάθε υγειονομικός είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες. Είναι υποχρέωση του συντάγματος να τιμωρήσουν τους γιατρούς αρνούνται αυτούς τους κανόνες. Οι γιατροί που εκπέμπουν μήνυμα παραπληροφόρησης, πρέπει να τιμωρηθούν».

Καταλήγοντας ο κ. Θεμιστοκλέους είπε: «Ο αντιεμβολιασμός είναι η θέση κάποιου που είναι τσαρλατάνος και υποχρέωση της πολιτείας είναι να εφαρμόσει την νομοθεσία απέναντί του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ