ΕΛΛΑΔΑ

Εμβολιασμός: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα παιδιά άνω των 12 ετών

Εμβολιασμός: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα παιδιά άνω των 12 ετών
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Jae C. Hong

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά της covid-19 των παιδιών άνω των 12 ετών.

Το ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών θα μπορεί να γίνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet και το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί.

Επίσης, το ραντεβού του παιδιού θα μπορεί να κλειστεί στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία, προσκομίζοντας ο γονέας τα ταυτοποιητικά στοιχεία τα δικά του και του παιδιού.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα εμβολιάζονται οι πολίτες άνω των 15 ετών.

Για τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna στα παιδιά

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών μίλησε για τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna που έχουν εγκριθεί για τον εμβολιασμό των παιδιών, τονίζοντας ότι είναι αποτελεσματικά και ασφαλή.

Είπε ότι οι ανεπιθύμητες παρενέργειες της περικαρδίτιδας και της μυοκαρδίτιδας στα παιδιά είναι σπάνια - στην Αμερική έχουμε 18 περιπτώσεις σε 1 εκατ. εμβολιασθέντων.

Τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna (Spikevax) έχουν λάβει έγκριση από τον EMA για τους εμβολιασμούς παιδιών ηλικίας 12-15 ετών στην Ευρώπη των 27 και είναι ασφαλή και ανοσογόνα.

Όπως είπε η κυρία Θεοδωρίδου, η διάρκεια και το σχήμα της εφαρμογής του εμβολιασμού θα καθοριστεί από την πορεία της πανδημίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ