ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Αχαΐα: Στα πύρινα μέτωπα ο Νίκος Χαρδαλιάς

Φωτιά στην Αχαΐα: Στα πύρινα μέτωπα ο Νίκος Χαρδαλιάς
INTIME NEWS

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πολιτική Προστασία από τη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Ζήριας Αχαΐας, η οποία εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη. Στην περιοχή μετέβη εσπευσμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. 

Δύο φορές έχει ενεργοποιηθεί μέχρι στιγμής το 112 για να ειδοποιήσει όσους πολίτες βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή να εκκενώσουν τους οικισμούς τους. Συγκεκριμένα στις 14:35 οι πολίτες που βρίσκονταν στους οικισμούς Ζήρια, Καμάρες, Λαμπίρι Αχαΐας ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν ενώ στις 17:45 στάλθηκε ξανά μήνυμα σε όσους βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή Λόγγου Αχαΐας να εκκενώσουν άμεσα προς Αίγιο.

Έπειτα από επιχείρηση του Λιμενικού μεταφέρθηκαν με ασφάλεια περίπου 15 άτομα από την παραλιακή περιοχή Μπούκα των Καμαρών, στο λιμάνι του Αιγίου.

Οι 15 πολίτες μεταφέρθηκαν με δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού, ενώ περίπου 20 ένοικοι ξενοδοχείου στο Λόγγο πρόκειται να μεταφερθούν και αυτοί με σκάφη του Λιμενικού σε ασφαλή περιοχή.

Σύμφωνα με το The Best, έχει επιστρατευτεί το φέρι μποτ «Δημήτριος Σ.» προκειμένου να μεταφέρει πολίτες που κινδυνεύουν απο παραλίες τις οποίες πλησιάζει η φωτιά.

Η ατμόσφαιρα σε διάφορα σημεία του παραλιακού μετώπου της περιοχής που φλέγεται είναι αποπνικτική.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί και στο μέτωπο της μεγάλης φωτιάς επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, τέσσερα αεροσκάφη και ελικόπτερα. Επίσης στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Σε επιφυλακή νοσοκομεία και ΕΚΑΒ

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί τα Νοσοκομεία Αιγίου και το Πανεπιστημιακό Ρίου, καθώς και το ΕΚΑΒ, με εντολή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ βρίσκεται και στην παραλία Λαμπίρι, για να συνδράμει εάν χρειαστεί, καθώς εκεί βρίσκονται πλωτά του Λιμενικού Σώματος για απομάκρυνση πολιτών μέσω θαλάσσης.

Απομακρύνθηκαν 100 παιδιά από κατασκήνωση

Με ασφάλεια απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους περίπου 110 παιδιά που φιλοξενούνταν σε κατασκήνωση στην παραλιακή περιοχή της Παναγοπούλας, λόγω της μεγάλης φωτιάς στην Ζήρια Αχαΐας.

Παράλληλα, η Αστυνομία πραγματοποιεί συνεχείς επιχειρήσεις για την ασφαλή απομάκρυνση οδηγών αυτοκινήτων, που έχουν ακινητοποιηθεί στις παραλιακές περιοχές του Λαμπίρι και των Καμαρών.

Διεκόπη η κυκλοφορία στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

Μόνο όσα αυτοκίνητα έχουν κατεύθυνση προς Πάτρα κινούνται κανονικά, σύμφωνα με την Αστυνομία, στο ρεύμα κυκλοφορίας της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου προς την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, όσοι οδηγοί έχουν κατεύθυνση προς Αθήνα, ενημερώνονται στα διόδια της γέφυρας ότι πρέπει να ακολουθήσουν την εθνική οδό Ναυπάκτου - Ιτέας, λόγω της φωτιάς και των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην νέα και στην παλαιά εθνική οδό, Πατρών - Κορίνθου.

Τμήματα της νέας και της παλαιάς Εθνικής Οδού Πατρών - Κορίνθου, στην Αχαΐα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, τόσο η νέα, όσο και η παλαιά εθνική οδός Πατρών - Κορίνθου είναι κλειστές από το ύψος του Δρεπάνου, έως τον Ελαιώνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ