ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Έκκληση Παγώνη: Εμβολιαστείτε, έρχεται δύσκολος χειμώνας

Κορωνοϊός -  Έκκληση Παγώνη: Εμβολιαστείτε, έρχεται δύσκολος χειμώνας
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, απηύθυνε έκκληση την Κυριακή στους πολίτες να εμβολιαστούν έναντι του κορωνοϊού προτού πάνε διακοπές.

Η κυρία Παγώνη έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως «αν δεν επιτευχθεί ο στόχος για εμβολιασμό άνω του 80% του πληθυσμού λόγω και της μετάλλαξης Δέλτα, τότε έρχεται ένα μεγάλο φθινόπωρο» και ένας δύσκολος χειμώνας».

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, ένα ποσοστό 8%-10% ανεμβολίαστων δεν πρόκειται να κάνουν το εμβόλιο, «ωστόσο», όπως τόνισε, «οι υπόλοιποι είναι άνθρωποι προβληματισμένοι και φοβισμένοι από τη συζήτηση για τις παρενέργειες».

«Φταίμε κι εμείς λίγο ως προς αυτό, γιατί η συζήτηση το προηγούμενο διάστημα είχε εστιαστεί περισσότερο στις επιπλοκές από τα εμβόλια παρά στις επιπλοκές της ίδιας της νόσου στα διάφορα ανθρώπινα όργανα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα σχετικά με το πόσο κινδυνεύουν οι εμβολιασμένοι να νοσήσουν από την Covid 19, απάντησε ότι «η πλειοψηφία των εμβολιασμένων νοσούν με απλά συμπτώματα, όμως το να νοσήσεις δεν είναι καλό. Δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να προκαλέσει μελλοντικά στον οργανισμό η νόσος».

Για τον Άδωνι Γεωργιάδη

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αναφέρθηκε και στο ζήτημα του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος βρέθηκε θετικός στην Covid 19, παρά το γεγονός ότι είναι πλήρως εμβολιασμένος.

«Ο κ. Γεωργιάδης μου είπε ότι “προβληματίζομαι πως θα ήμουν αν δεν είχα κάνει το εμβόλιο με όλα αυτά που περνάω αυτή τη στιγμή”. Γιατί δεν είναι μόνο με απλά συμπτώματα. Πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές και μου το είπε και ο ίδιος», ανέφερε.

ΕΟΔΥ: 2.760 νέα κρούσματα - Αυξάνονται στους 172 οι διασωληνωμένοι, 17 θάνατοι

Κατά τα λοιπά, το Σάββατο 31 Ιουλίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.760 , εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 493.304 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 138
θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.865 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 17, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.965 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 172 (64.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 82.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.808 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 151 (ημερήσια μεταβολή -27.05%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 172
ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 41 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Αναλυτικά η ενημέρωση του ΕΟΔΥ (Σάββατο 31 Ιουλίου)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ