Εθνικό Αστεροσκοπείο: Δραματική η αύξηση των καμένων εκτάσεων μέσα στο 2021
Οι φετινές καμένες εκτάσεις στην Ελλάδα είναι τουλάχιστον ήδη 180% πάνω από τον μέσο όρο της περιόδου 2008-2020, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου.
Η επεξεργασία των στοιχείων για τις καμένες εκτάσεις στη χώρα μας μεταξύ 1 Φεβρουαρίου και 5 Αυγούστου 2021, με βάση τα δεδομένα του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης Δασικών Πυρκαγιών (EFFIS), δείχνει ότι ήδη υπάρχει μια σημαντική θετική απόκλιση 180% της έκτασης των φετινών καμένων εκτάσεων από τον μέσο όρο της περιόδου αναφοράς 2008-2020, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.
Στη βάση δεδομένων δεν έχουν υπολογιστεί ακόμη οι καμένες εκτάσεις μεταξύ 5 και 6 Αυγούστου, κυρίως της μεγάλης πυρκαγιάς στην Εύβοια, που ξεπερνά σε έκταση τα 150.000 στρέμματα, σύμφωνα με τις πρώτες δορυφορικές εκτιμήσεις του meteo.
Σύμφωνα με την άλλη επιχειρησιακή μονάδα BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η αρχική εκτίμηση της καμένης έκτασης στην Εύβοια, με βάση τις ενεργές εστίες από 3/8 μέχρι και σήμερα (6/8), είναι περίπου 35.000 εκτάρια (ένα εκτάριο ισούται με δέκα στρέμματα). Η χαρτογράφηση θα συνεχιστεί με εικόνες υψηλής ανάλυσης των δορυφόρων Sentinel.
«Τουρισμός για Όλους 2026-2027»: Νέα δεδομένα για το πρόγραμμα - Μία κλήρωση για δύο χρονιές
05:00
Θερινές εκπτώσεις: Ποιες Κυριακές που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα
04:00
Στις 23 Ιουλίου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για 534 προσλήψεις - Στην καθαριότητα σχολείων
03:00
Συντάξεις Αυγούστου & Σεπτεμβρίου 2026: Οι ημερομηνίες καταβολής τους από τον e-ΕΦΚΑ
02:00