ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές - Χαρδαλιάς: Δύσκολη η κατάσβεση στην Εύβοια λόγω των ανέμων

Φωτιές - Χαρδαλιάς: Δύσκολη η κατάσβεση στην Εύβοια λόγω των ανέμων
INTIME

Την εικόνα από τα μέτωπα της φωτιάς παρουσίασε το μεσημέρι της Κυριακής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης. 

Δείτε τις δηλώσεις του Νίκου Χαρδαλιά

Συνεχίζεται η σκληρή μάχη που δίνουν οι άνδρες και οι γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, είπε ξεκινώντας την ενημέρωση ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ αναφέρθηκε στον πυροσβέστη που τραυματίστηκε στην Πάρνηθα και πλέον νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο 251 ΓΝΑ.

Ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας διενεργήθηκαν κατεπείγουσες εργασίες συντήρησης στα εναέρια μέσα που επιχειρούν σε όλη τη χώρα.

Για τα πύρινα μέτωπα στην Εύβοια

Αναφερόμενος στην Εύβοια, τόνισε πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, λόγω της φοράς του ανέμου, του καπνού και της περιορισμένης ορατότητας. Η προσπάθεια των 17 εναέριων μέσων επικεντρώνεται σε στοχευμένες κατασβέσεις της πυρκαγιάς, ιδιαίτερα κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Οι δυνάμεις στην Εύβοια ενισχύονται διαρκώς. Αντιμετωπίζουμε δύο μεγάλα μέτωπα, στη Βόρεια και τη Νότια Εύβοια, τα οποία έχουν μεγάλη χιλιομετρική απόσταση μεταξύ τους. Ειδικά στη Βόρεια Εύβοια, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μεγάλη μάχη, καθώς οι ριπές των νοτιοανατολικών ανέμων που ξεπερνούν τα 4 μποφόρ, οδηγούν την πυρκαγιά προς τους παραλιακούς οικισμούς.

Για τις φωτιές στη Αττική

Σε ό,τι αφορά την Αττική, είπε πως η εικόνα είναι σαφώς βελτιωμένη, ωστόσο είπε ότι υπάρχει ανησυχία λόγω του κινδύνου των αναζωπυρώσεων.

Όπως είπε, η εικόνα από την επιχείρηση κατάσβεσης στο μέτωπο της Πάρνηθας βελτιώνεται διαρκώς, με την Πυροσβεστική να αντιμετωπίζει ως επί το πλείστον αναζωπυρώσεις, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν εκδηλωθεί στο Φλαμπούρι και στο Κατσιμίδι.

«Καταβάλλονται επιπρόσθετες προσπάθειες από το Στρατό και την Πολιτική Προστασία να στεγανοποιήσουμε την περίμετρο», είπε.

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των Αρχών.

«Είναι τόσο, μα τόσο σημαντικό σε αυτή την κρίσιμη στιγμή», κατέληξε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ