ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Εύβοια: Ελεύθερη μετακίνηση από τα λιμάνια Αιδηψού και Αγιόκαμπου

Φωτιά Εύβοια: Ελεύθερη μετακίνηση από τα λιμάνια Αιδηψού και Αγιόκαμπου
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δωρεάν πραγματοποιείται η μετακίνηση επιβατών και οχημάτων από τα λιμάνια Αιδηψού και Αγιόκαμπου Εύβοιας, με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.

Νωρίτερα, είχαν παρατηρηθεί περιστατικά όπου κάτοικοι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν άρον άρον τα σπίτια και τις περιουσίες τους καλούνταν να καταβάλουν το αντίτιμο του εισιτηρίου για να μεταφερθούν σε ασφαλές μέρος.

Η κατάσταση στη Βόρεια Εύβοια, εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς μαίνονται ανεξέλεγκτα τα πύρινα μέτωπα.

Το έργο των πυροσβεστών δυσκόλεψε ραγδαία λίγο πριν τις 12:30 το μεσημέρι, όταν το πύρινο μέτωπο πέρασε την κορυφογραμμή και πλέον κατακαίει πυκνό πευκοδάσος, απειλώντας το χωριό Καστρί.

Την ίδια στιγμή, σε φέρι μποτ έχουν επιβιβαστεί τις τελευταίες ώρες περίπου 350 άτομα στο Πευκί Ευβοίας, προκειμένου να γλυτώσουν από την πυρκαγιά που πλησιάζει στην περιοχή.

Παράλληλα, τρία πλοία του Λιμενικού, δύο πλοία και δύο σκάφη του πολεμικού ναυτικού, φέρυ μποτ, σκάφη ιδιωτών και αλιέων βρίσκονται σε ετοιμότητα στην περιοχή προκειμένου να βοηθήσουν στην άμεση απομάκρυνση των πολιτών.

Οι πολίτες που επιβιβάστηκαν ήδη στο φέρυ μποτ, θα μεταφερθούν σε ασφαλή προορισμό και σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, και οι 350 είναι καλά στην υγεία τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ