ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Λουκίδης: Υπό συζήτηση το θέμα για χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου

Κορωνοϊός - Λουκίδης: Υπό συζήτηση το θέμα για χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Για το ενδεχόμενο χορήγησης τρίτης δόσης σε όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί έναντι του κορωνοϊού αναφέρθηκε την Παρασκευή ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Στέλιος Λουκίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Λουκίδη, «για την τρίτη δόση γίνονται ακόμα συζητήσεις».

«Στα τέλη τέλη Σεπτεμβρίου αναμένονται τα αποτελέσματα εθελοντών, εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, που συμμετείχαν σε μελέτες και θα ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που νόσησαν», υπογράμμισε ο καθηγητής Λουκίδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι οι πρώτοι που θα κάνουν τρίτη δόση, όταν αυτό αποφασιστεί, θα είναι οι υγειονομικοί.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο λήψης νέων αυστηρών μέτρων, ο ίδιος απάντησε πως «σίγουρα το καλοκαίρι δεν είναι η κατάλληλη περίοδος για αυξημένα μέτρα προστασίας. Επομένως, σε οποιοδήποτε σύμπτωμα ή ακόμα και προληπτικά πρέπει να έχουμε μια παρατήρηση 4-5 ημερών, κατά τη διάρκεια και μετά τις διακοπές».

Παράλληλα, δεν έκρυψε την ανησυχία για νέα, μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων μετά τον Δεκαπενταύγουστο. «Είναι αδύνατο να μη γίνουν εισαγωγές στα νοσοκομεία. Επίσης, θα αυξηθούν και οι ΜΕΘ», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown, είπε πως «θα έχουμε ένα φθινόπωρο με όλες τις δραστηριότητες ανοιχτές, εκτός αν ξεφύγει το γεγονός σε μεγάλο βαθμό».

Τέλος, για τον εμβολιασμό των ανήλικων παιδιών, ανέφερε ότι την Πέμπτη «είχαμε την ανακοίνωση της Παιδιατρικής Εταιρείας και την έρευνα της ανοσογονικότητας και της ασφάλειας σε παιδιά 12-17 ετών», που ενισχύουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στις μικρές ηλικίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ