ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Διοικητής ΠΑΓΝΗ: Δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως όσοι νοσηλεύονται στη ΜΕΘ

Κορωνοϊός - Διοικητής ΠΑΓΝΗ: Δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως όσοι νοσηλεύονται στη ΜΕΘ
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την αναγκαιότητα του ολοκληρωμένου εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού και τήρησης των μέτρων αυτοπροστασίας αναδεικνύουν τα στοιχεία σχετικά με τους ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ-COVID, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗΓιώργος Χαλκιαδάκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Χαλκιαδάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «από τους 13 ασθενείς στην ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ κανείς δεν είναι πλήρως εμβολιασμένος. Για αυτό μήνες τώρα, φωνάζουμε όλοι εμείς ότι πρέπει να εμβολιαστούν όλοι, να τηρούν τα μέτρα για να μην φθάνουμε σε τέτοιες καταστάσεις».

«Στην κλινική κορωνοϊού νοσηλεύουμε 34 ασθενείς και στην ΜΕΘ 13 ασθενείς. Όσοι είναι εμβολιασμένοι, ακόμη και ηλικιωμένοι, δεν έχουν βαριά νόσο», σημείωσε ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Όπως συμπλήρωσε, «αυτήν την στιγμή, νοσηλεύεται μια γυναίκα 101 ετών, η οποία είναι εμβολιασμένη και νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα. Αυτό ακριβώς είναι το αποτέλεσμα του εμβολιασμού».

Έκκληση προς τους ανεμβολίαστους να κλείσουν ραντεβού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού το συντομότερο δυνατό, απηύθυνε χθες, Κυριακή, ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ Κρήτης, Δημήτρης Γεωργόπουλος.

Ο ίδιος ανέφερε πως οι εντατικές του νοσοκομείου γεμίζουν από ανεμβολίαστους και σύντομα οι γιατροί δεν θα μπορούν να βοηθήσουν ανθρώπους που κινδυνεύουν.

«Κάνω έκκληση τώρα που τελειώνουν οι διακοπές να εμβολιαστείτε με τα ασφαλή εμβόλια που υπάρχουν. Αλλιώς οι υπηρεσίες υγείας (προς ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους) θα είναι προβληματικές. Και αυτό θα συμβεί με ευθύνη των ανεμβολίαστων και όχι του κράτους», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ