ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Σχολεία: Πώς θα λειτουργήσουν στις 13 Σεπτεμβρίου

Κορωνοϊός - Σχολεία: Πώς θα λειτουργήσουν στις 13 Σεπτεμβρίου
ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν θα χαθεί ούτε μέρα φέτος από τα σχολεία, υπογράμμισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κοπτσής, αναλύοντας το πρόγραμμα του υπουργείου για την επιστροφή στα σχολεία στις 13 Σεπτεμβρίου, εν μέσω τέταρτου κύματος κορωνοϊού.

Ειδική μέριμνα όπως είπε, έχει ληφθεί για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που ζουν στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές.

«Οι 11.200 νέοι διορισμοί, τοποθετούνται την επόμενη εβδομάδα. Στις 31 Αυγούστου θα ανακοινωθούν τα ονόματα των αναπληρωτών στα σχολεία και από τη 1η Σεπτεμβρίου θα είναι όλοι στη θέση τους», σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Αναφερόμενος σε ενδεχόμενη μείωση του αριθμού των μαθητών στη τάξη, λόγω κορωνοϊού, ο γ.γ. είπε, ότι όπου είναι εφικτό, παίρνουν χώρους από τους δήμους για να ενισχύσουν τις σχολικές αίθουσες. Για τον ίδιο λόγο και την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού, σημείωσε, έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα για την είσοδο μαθητών και εκπαιδευτικών στις τάξεις.

«Δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη γι΄αυτό και βάζουμε αυστηρά μέτρα. Όλοι οι μαθητές θα εισέρχονται με πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους πάνω από 12 ετών με βεβαίωση νόσησης 6μηνου ή με δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ δύο φορές την εβδομάδα. Αντίστοιχα και οι εκπαιδευτικοί».

«Όπου είναι δυνατόν σπάμε τμήματα και διορίζουμε επιπλέον αναπληρωτές. Σε επικοινωνία με τους δήμους, όπου υπάρχει διαθέσιμος χώρος, τους αξιοποιούμε. Μέσω του προγράμματος Ανάκαμψης, έχουμε προγραμματίσει τη δημιουργία πολλών σχολικών μονάδων, οι οποίες όμως δεν γίνονται από την μία ημέρα στην άλλη, γι’ αυτό και αναλαμβάνουμε αυστηρά μέτρα», δήλωσε.

Για το πως θα αντιμετωπιστεί η εμφάνιση κρουσμάτων στο σχολείο ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας σημείωσε:

«Περιμένουμε εντός της εβδομάδας τα νέα πρωτόκολλα λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών και μόλις ανακοινωθούν θα εκδώσουμε τις υπουργικές αποφάσεις. Είμαστε σε ετοιμότητα για plan B ή C σε περίπτωση που χρειαστεί. Θα κρατήσουμε τα σχολεία ανοικτά, δεν θα χαθεί ούτε μέρα, είμαστε όλοι σε επιφυλακή»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ