ΕΛΛΑΔΑ

Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης αντιεμβολιαστές που στρέφονται κατά εκπαιδευτικών

Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης αντιεμβολιαστές που στρέφονται κατά εκπαιδευτικών
ΙΝΤΙΜΕ

Στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών τίθενται  οι αντιεμβολιαστές-αρνητές οι οποίοι εσχάτως στρέφονται ακόμη και με μηνύσεις σε βάρος εκπαιδευτικών, που καλούνται να εφαρμόσουν το νόμο για την προστασία της δημόσιας υγείας και δεν επιτρέπουν την είσοδο σε μαθητές που δεν είναι εμβολιασμένοι ή δεν έχουν υποβληθεί σε self test κατά του κορωνοϊού και δεν φορούν προστατευτική μάσκα.

Με παραγγελία του προς τους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής ζητά να διερευνήσουν αν οι αναφερόμενες ενέργειες αντιεμβολιαστών – αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου τους καλεί δε, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης η παρέμβασή τους να είναι ταχύτατη και συνεχής με στόχο την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσε ερώτηση της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ Νάντιας Γιαννακοπούλου με τίτλο: «Ως πότε θα είναι απροστάτευτοι οι εκπαιδευτικοί από επιθέσεις αντιεμβολιαστών επειδή τηρούν τα πρωτόκολλα;»

Λίγες ώρες νωρίτερα, το γεγονός ότι αντιμέτωποι με νομικές συνέπειες θα βρεθούν όσοι υποβάλουν σε κίνδυνο παιδιά και οικογένειες, είχε αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς για «τις εισβολές αντιεμβολιαστών σε σχολεία» ξεκαθαρίζοντας παράλληλα, ότι δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές.

«Η λογική του ότι έχω εγώ μια συγκεκριμένη άποψη και θέλω να επιβάλω και ταυτόχρονα να υποβάλω σε τεράστιο κίνδυνο παιδιά, εκπαιδευτικούς, οικογένειες, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή» είπε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

«Οποιοσδήποτε επιχειρεί να κάνει τέτοια πράγματα, οφείλει να γνωρίζει ότι θα είναι αντιμέτωπος με τις νομικές συνέπειες που επισύρει αυτή του η πράξη. Χωρίς αμφιβολία. Δεν πρέπει να κάνουμε εκπτώσεις σε αυτά. Όλη αυτή η συζήτηση τήρησης των μέτρων και κυρίως του εμβολιασμού ένα συνώνυμο έχει: Είναι η λέξη Ελευθερία. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, δεν έχει αντιληφθεί τι διακυβεύεται. Έχει ξεχάσει πολύ γρήγορα τι περάσαμε το προηγούμενο διάστημα κλεισμένοι στα σπίτια και μπροστά από έναν υπολογιστή», υπογράμμισε.

Αποτελεσματικό όπλο το εμβόλιο

«Το εμβόλιο είναι το πιο αποτελεσματικό «όπλο» για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Πάνω από έξι εκατομμύρια Έλληνες έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση και κοντά στα έξι εκατομμύρια είναι αυτοί που έχουν κάνει και τις δύο. Θα συνεχίσουμε να απευθυνόμαστε στα κοινά τα οποία δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, είτε είναι οι ανήλικοι, είτε είναι οι 60+, με κάθε τρόπο, με την πειθώ και ενημέρωση να τους παρακινούμε να εμβολιαστούν», δήλωσε ακόμη ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως το απόλυτο μέγεθος εμβολιασμών σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων είναι ήδη αρκετά ψηλά. Συγκεκριμένα είπε ότι το 75% των φοιτητών είναι εμβολιασμένοι, κοντά στο 90% των μελών ΔΕΠ, 80% στους διοικητικούς.

«Στα Σώματα Ασφαλείας -παρά τα όσα έλεγαν- και εκεί τα ποσοστά εμβολιασμού είναι πολύ ψηλά. Υπάρχει ένα πρόβλημα στους 60+, οι οποίοι, εάν νοσήσουν ενδέχεται να έχουν παραπάνω προβλήματα. Το βλέπουμε, το παρακολουθούμε, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να τους πείσουμε ότι δεν πρέπει να παίζουν με τη φωτιά και να εμβολιαστούν», συνέχισε ενώ σημείωσε πως η υποχρεωτικότητα είναι μια επιλογή που εξακολουθεί να υπάρχει αλλά αυτή την ώρα προτεραιότητα είναι να εφαρμοστούν τα μέτρα.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πεισθούν όλο και περισσότεροι να εμβολιαστούν και ανάλογα με την εξέλιξη και του αριθμού των εμβολιασμένων και κρίσιμων μεγεθών της πανδημίας, εδώ είμαστε για να δούμε τι περισσότερο χρειάζεται να κάνουμε», συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ