ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη για βιτριόλι - Ναθαναήλ: Ντροπή για όποιον αναφέρεται στην Ιωάννα να αφήνει υπονοούμενα

Δίκη για βιτριόλι - Ναθαναήλ: Ντροπή για όποιον αναφέρεται στην Ιωάννα να αφήνει υπονοούμενα

Συγκλονισμένη από την κατάθεση του ψυχιάτρου της Ιωάννας Παλιοσπύρου στη δίκη, δήλωσε στους δημοσιογράφους η ηθοποιός και φίλη της 34χρονης, Αννίτα Ναθαναήλ, μετά τη διακοπή της δίκης για τις 14 Οκτωβρίου.

«Η Ιωάννα μας ξέρω πως δεν θα ήταν στη ζωή αν δεν ήταν αυτός ο άνθρωπος δίπλα της», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως η ίδια ήρθε πολύ μετά στη ζωή της, ενώ δεν είχε φανταστεί ποτέ ότι θα γινότανε φίλη της.

Μιλώντας για την Ιωάννα, την περιέγραψε ως έναν ανιδιοτελή και εξαιρετικό άνθρωπο, λέγοντας πως «είναι ντροπή για όποιον αναφέρεται για την Ιωάννα με τον τρόπο που έχει αναφερθεί στο παρελθόν, να αφήνει το παραμικρό υπονοούμενο».

Αναφερόμενη στην ψυχολογία της, είπε πως «είναι πολύ δύσκολη έχει πάρα πολλές διακυμάνσεις πολύς πόνος, κλάμα. Στιγμές γέλιου ή χαράς διαρκούν περισσότερο όταν έρχονται άλλοι άνθρωποι, μητέρες και γονείς γνωστών θυμάτων, όπως η μητέρα από την Φολέγανδρο όταν έρχονται σε επαφή μαζί της».

Ολόκληρη η δήλωση της ηθοποιού:

«Ήθελα να σας πω καταρχήν σας ευχαριστούμε πολύ που είστε όλοι εδώ. Για την Ιωάννα είναι πολύ σημαντικό το να μεταφέρεται όλο το κλίμα το τι συμβαίνει εδώ. Πραγματικά είναι πολύ σημαντικό. Θέλω να σας πω ότι συγκλονίστηκα πραγματικά από την κατάθεση του ψυχιάτρου της, ο οποίος την παρακολουθεί από τον Αύγουστο και την βλέπει κάθε εβδομάδα από τότε. Την έχει στηρίξει όσο κανείς άλλος πραγματικά. Η Ιωάννα μας ξέρω πως δεν θα ήταν στη ζωή αν δεν ήταν αυτός ο άνθρωπος δίπλα της. Εγώ ήρθα πολύ μετά στη ζωή της, ο κύριος Άγγελος είπε ότι στα τόσα χρόνια της δικής του καριέρας έχει γνωρίσει ανθρώπους χωρίς πόδια, χωρίς χέρια, ποτέ δεν είχε τέτοια περίπτωση χωρίς πρόσωπο.

Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι όταν γνώρισα την Ιωάννα, ποτέ δε φαντάστηκα ότι θα έμπαινε ουσιαστικά στη ζωή μου ότι θα γινότανε μία φίλη μου ότι θα με στήριζε σε κάποια οικογενειακά προβλήματα που πέρασα σαν την καλύτερη μου φίλη. Έχει μία ανιδιοτέλεια που δεν μπορεί να περιγράψει κανείς και επίσης θέλω να σας πω κάτι στο οποίο δεν έχει αναφερθεί κανένας. Η Ιωάννα έφυγε το 2003 από το χωριό της ήρθε Αθήνα, σπούδασε στο οικονομικό Πειραιά 4 χρόνια, δουλεύει από το πρώτο έτος, πήρε πτυχίο με επαίνους.

Θέλω να σας πω ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό άνθρωπο, είναι ντροπή για όποιον αναφέρεται για την Ιωάννα με τον τρόπο που έχει αναφερθεί στο παρελθόν, να αφήνει το παραμικρό υπονοούμενο. Η Ιωάννα είναι ένας άνθρωπος που μακάρι η κοινωνία μας να έχει και άλλες Ιωάννες σαν τούτη εδώ, θα ήταν πολύ καλύτερη και αυτόν τον άνθρωπο πρέπει να τον προσέχουμε σαν τα μάτια μας.

Ο Γολγοθάς της θα κρατήσει πολλά χρόνια ακόμα μέχρι να καταφέρει να είναι πάλι ένας αυτόνομος άνθρωπος. Η ψυχολογία της είναι πολύ δύσκολη έχει πάρα πολλές διακυμάνσεις πολύς πόνος, κλάμα. Στιγμές γέλιου ή χαράς διαρκούν περισσότερο όταν έρχονται άλλοι άνθρωποι, μητέρες και γονείς γνωστών θυμάτων, όπως η μητέρα από την Φολέγανδρο όταν έρχονται σε επαφή μαζί της. Παίρνει στιγμιαία μία χαρά ότι κάτι κάνει, ότι προσφέρει κάτι, ενώ προσφέρει σε όλους εμάς πολλά. Η Ιωάννα για μένα είναι ένα σύμβολο, είμαι τυχερή που την έχω στη ζωή μου, εύχομαι κάποια μέρα να μπορέσω να ανταποδώσω αυτό το καλό που έχει κάνει σε όλους μας. Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω, η στάση της κατηγορουμένης της έχει δημιουργήσει φόβο εκ νέου, αυτό που έχει ξεπεράσει μετά από τόσους μήνες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ