ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Γρεβενά: Ματαιώνεται η παρέλαση της 13ης Οκτωβρίου λόγω έξαρσης κρουσμάτων

Κορωνοϊός - Γρεβενά: Ματαιώνεται η παρέλαση της 13ης Οκτωβρίου λόγω έξαρσης κρουσμάτων
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τη ματαίωση της παρέλασης για την 109η Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης των Γρεβενών, στις 13 Οκτωβρίου, αποφάσισε ο δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης, λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων που καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής οι παράλληλες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2021 θα πραγματοποιηθούν κανονικά, με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων και με σύσταση για χρήση μάσκας ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους.

Στον επιδημιολογικό χάρτη της 5ης Οκτωβρίου, η περιφερειακή ενότητα Γρεβενών ανήκε στις «κίτρινες» περιοχές, με το 51% των κατοίκων να έχει εμβολιαστεί πλήρως έναντι του κορωνοϊού.

Σε ό,τι αφορά τις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου,το υπουργείο Εσωτερικών πρόκειται να να ανακοινώσει εντός των επόμενων 24ώρων τον ακριβή τρόπο διεξαγωγής τους και τη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη διενέργεια των παρελάσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών θα αναφέρει ότι τον τρόπο διεξαγωγής των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου, καθώς και ό,τι αφορά με τη «χωροταξία τους» θα τα καθορίσουν οι περιφερειάρχες, βάσει της επιδημιολογικής εικόνας της κάθε περιοχής.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε άνοιγμα των περισσοτέρων δραστηριοτήτων. Έχουμε καθημερινά συγχρωτισμούς από διαδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες, δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θα γίνουν οι παρελάσεις» είχε δηλώσει προ ημερών ο αρμόδιος υπουργός, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως έχει τονίσει ο κ. Βορίδης, «το κυρίαρχο μέτρο θα είναι η ισχυρή σύσταση για χρήση προστατευτικής μάσκας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ