Γώγος: «Καμπανάκι» για το επικίνδυνο «κοκτέιλ» γρίπης και κορωνοϊού
Ανανεώθηκε:
Προειδοποιήσεις για τους κινδύνους νόσησης από κορωνοϊό και γρίπη, απηύθυνε ο καθηγητής Παθολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, τονίζοντας ότι αν κάποιος νοσήσει και από τους δύο ιούς οι πιθανότητες για «κακή έκβαση» διπλασιάζονται.
«Η επιδημιολογική πίεση από τον κορωνοϊό παραμένει σημαντική και αν σε αυτή προστεθεί και η γρίπη, προφανώς και η νοσηρότητα θα αυξηθεί. Παράλληλα, υπάρχει ο κίνδυνος κάποιος να νοσήσει και από τα δύο νοσήματα και σε αυτή την περίπτωση πολλαπλασιάζεται η πιθανότητα να έχει ο ασθενής κακή έκβαση, σχεδόν διπλασιάζεται», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ότι πρέπει ο κόσμος να εμβολιαστεί και για τον ιό της γρίπης και για τον κορωνοϊό ώστε να αποφευχθεί η συνύπαρξη των δύο επιδημιών.
«Πέρυσι το αποφύγαμε αυτό γιατί ο κόσμος εμβολιάστηκε για την γρίπη και είχαμε την καλύτερη εμβολιαστική κάλυψη. Αν προσθέσουμε και την προφύλαξη που υπήρχε με τις μάσκες, καταφέραμε να εξαφανίσουμε σχεδόν τη γρίπη», κατέληξε.
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ CNN GREECE: Δικηγόρος οικογένειας θύματος Τεμπών: «Στη δίκη αναμένουμε αναβάθμιση και διεύρυνση κατηγορητηρίου»
21:51
LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: «Βομβαρδισμός» απειλών κλιμακώνει επικίνδυνα τον πόλεμο- Το τελεσίγραφο Τραμπ και το «κλείδωμα» των Στενών
21:50
Εκτός μεταλλίων ο Μίλτος Τεντόγλου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα - Έμεινε 6ος με άλμα στα 8,19
21:40
Τραμπ: Θα υπάρξει ολοκληρωτική καταστροφή του Ιράν - Σύντομα θα μάθετε για το τελεσίγραφο
21:31