ΕΛΛΑΔΑ

Βιτριόλι - Λύτρας για κατηγορουμένη: Ήθελε η Ιωάννα να βασανιστεί πριν πεθάνει

Βιτριόλι - Λύτρας για κατηγορουμένη: Ήθελε η Ιωάννα να βασανιστεί πριν πεθάνει
ΙΝΤΙΜΕ / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Πρόθεση της κατηγορουμένης Έφη Κακαράντζουλα που επιτέθηκε με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, ήταν όχι μόνο να τη δει να πεθαίνει, αλλά πεθάνει με βασανιστικό τρόπο, υποστήριξε ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου με την οποία η δράστρια της επίθεσης καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη, ο κ. Λύτρας μιλώντας στην κάμερα του Mega, έκανε λόγο για τον αγώνα που δόθηκε στο δικαστήριο να αποδειχθεί η ανθρωποκτόνος πρόθεση της κατηγορουμένης. Είναι η πρώτη φορά που δικαστήριο εξέδωσε τέτοια απόφαση για επίθεση με βιτριόλι, είπε ο κ. Λύτρας, τονίζοντας ότι από τη δικογραφία προέκυψε ότι πρόθεση της κατηγορουμένης ήταν να σκοτώσει την Ιωάννα.

«Το ότι χρησιμοποίησε βιτριόλι και όχι μαχαίρι για παράδειγμα, δείχνει ένα πράγμα, ο λόγος είναι ένας και μοναδικός, διότι ήθελε να τη βλέπει να πεθαίνει με βασανιστικό τρόπο. Ήταν ο μόνος τρόπος να πεθάνει και μάλιστα να βασανιστεί πριν πεθάνει», σημείωσε ο κ. Λύτρας.

Να σημειωθεί ότι οι επιθέσεις με βιτριόλι θεωρούνται ως αδίκημα πρόκλησης σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Ωστόσο, οι συνήγοροι της Ιωάννας Παλιοσπύρου απέδειξαν ότι η κατηγορούμενη είχε σκοπό να αφαιρέσει τη ζωή της Ιωάννας και όχι απλά να την τραυματίσει με αποτέλεσμα το δικαστήριο για πρώτη φορά να καταδικάσει την δράστρια σε κάθειρξη 15 ετών για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου

Η Έφη Κακαράντζουλα καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 15 ετών με ομόφωνη απόφαση του Μικτου Ορκωτού Δικαστηρίου για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Για το αδίκημα της απείθειας το δικαστήριο της επέβαλε 6μηνη ποινή φυλάκισης. Η τελική ποινή για την 46χρονη, μετά τη συγχώνευση, είναι 15 χρόνια και 3 μήνες.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου μετά την ανακοίνωση της ποινής για την Έφη Κακαράντζουλα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Παράλληλα, απευθύνθηκε και προσωπικά στους δημοσιογράφους, για να εκφράσει τις ευχαριστίες της για τον τρόπο που καλύφθηκε δημοσιογραφικά η επίθεση εναντίον της και μάλιστα χάρισε και αναμνηστικά βραχιόλια μου γράφουν «Είμαι δυνατή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ