ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Βόλος: Πέντε θάνατοι σε ένα 24ωρο - Αυξάνεται η πίεση στο νοσοκομείο της πόλης

Κορωνοϊός - Βόλος: Πέντε θάνατοι σε ένα 24ωρο - Αυξάνεται η πίεση στο νοσοκομείο της πόλης
Intime/ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Επιβαρυμένη υγειονομικά είναι η κατάσταση στον Βόλο αφού οι νοσηλείες παραμένουν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, ενώ μόνο την Πέμπτη, 28/10 σημειώθηκαν πέντε θάνατοι εξαιτίας του κορωνοϊού, στο νοσοκομείο της πόλης.

Σε σταθερά υψηλά επίπεδα βρίσκονται οι νοσηλείες συμπολιτών μας, λόγω κορωνοϊού στο νοσοκομείο Βόλου.

Σύμφωνα με πηγές του Νοσοκομείου την Πέμπτη, ανήμερα της εθνικής γιορτής κατέληξαν πέντε ασθενείς, δυο άνδρες και δυο γυναίκες, που νοσηλεύονταν στις κλινικές covid του Αχιλλοπούλειου, και μια 60χρονη γυναίκα στη ΜΕΘ κορωνοϊού.

Σήμερα, Παρασκευή, στις κλινικές covid νοσηλεύονται 72 ασθενείς και συγκεκριμένα 28 στη Β΄κλινική covid, 32 στη Γ΄κλινική, 5 στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης και 7 στη ΜΕΘ.

Εντωμεταξύ, τη χειρότερη εβδομάδα από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού ως προς των αριθμό των κρουσμάτων διανυεί η χώρα, με τους ημερήσιους θανάτους να έχουν αγγίξει επίσης υψηλό πενταμήνου (την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου) και τον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών να βρίσκεται σταθερά σε αυξητική τροχιά αγγίζοντας σήμερα, Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, τους 391, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Αντιστοίχως, αυξάνονται και οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία.

Το πολύ υψηλό επιδημιολογικό φορτίο που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες έχει οδηγήσει εκ νέου σε «κόκκινο» συναγερμό την επιστημονική κοινότητα, με την ανησυχία στραμμένη σε πολλές περιοχές της χώρας και ειδικά στη βόρεια Ελλάδα.

Βάσει του μέσου όρου κρουσμάτων ανά εβδομάδα, το τελευταίο επταήμερο έχει καταγραφεί ο υψηλότερος αριθμός μολύνσεων από την έναρξη της πανδημίας -την Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, σημειώθηκε «έκρηξη» με 4.165 νέα κρούσματα.

Παράλληλα, την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, καταγράφηκαν 63 θάνατοι σε ημερήσια βάση, ο μεγαλύτερος αριθμός κατά τους τελευταίους πέντε μήνες και συγκεκριμένα από τις 18 Μαΐου.

Διαρκώς αυξάνεται ταυτόχρονα ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με την πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας να κλιμακώνεται ανησυχητικά.

Οι διασωληνωμένοι ασθενείς έφθασαν την Πέμπτη τους 391, έναντι 387 την Τετάρτη, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται και οι νέες εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία της επικράτειας αγγίζοντας τις 289 το τελευταίο 24ωρο (ημερήσια μεταβολή +17.48%).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ