ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Βόλος: Πέθανε 55χρονος που αρνήθηκε να διασωληνωθεί

Κορωνοϊός - Βόλος: Πέθανε 55χρονος που αρνήθηκε να διασωληνωθεί
ΙΝΤΙΜΕ

Κατέληξε από κορωνοϊό, γνωστός επιχειρηματίας εστίασης στον Αλμυρό Βόλου, ο οποίος αρνήθηκε να διασωληνωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 55χρονος ενώ βρισκόταν σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, υπέγραψε να μην διασωληνωθεί, απορίπτοντας τις σχετικές υποδείξεις των γιατρών που του επεσήμαναν ότι διέτρεχε κίνδυνο η ζωή του.

Ο 55χρονος ήταν ανεμβολίαστος και αρνητής του κορωνοϊού, σύμφωνα με τη τοπική ιστοσελίδα magnesianews.gr, Όταν νόσησε παρέμεινε στο σπίτι για πολλές ημέρες, ώσπου προχθές ο αδελφός του τον βγήκε λιπόθυμο στο σπίτι του. Άμεσα τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Βόλου, με την κατάσταση όμως της υγείας του να μην έχει βελτίωση καθώς ο κορεσμός του ήταν χαμηλός.

Οι γιατροί ενημέρωσαν τον ασθενή, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών κ. Νίκο Χαυτούρα, πως θα πρέπει να διασωληνωθεί, όμως εκείνος αρνήθηκε ότι υπάρχει ο ιός και αρνήθηκε τη διασωλήνωσή του.

Μετά την άρνησή του, οι γιατροί επικοινώνησαν με τον Εισαγγελέα, ο οποίος, όπως σημείωσε ο κ. Χαυτούρας, τους ενημέρωσε ότι από τη στιγμή που ο ασθενής έχει τις αισθήσεις του και αντιδρά και δεν επιθυμεί τη διασωλήνωση, αυτή δεν μπορεί να γίνει.

Δυστυχώς πέντε ώρες μετά ο 55χρονος ξεψύχησε.

Συγγενής του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μιλά για την απώλεια του 55χρονου και τονίζει το γεγονός ότι ήταν ανεμβολίαστος.

«Σήμερα χάσαμε από τις ζωές μας έναν δικό μας άνθρωπο. Τον αδελφό μας. Νικήθηκε από τον covid. Ένας άνθρωπος γερός στα 55 του χρόνια χωρίς υποκείμενο νόσημα αλλά… ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΣ. Εύχομαι η απώλεια αυτή να αφυπνίσει κάποιες συνειδήσεις και να σωθούν ζωές», έγραψε χαρακτηριστικά.

Συγκλονισμένοι οι συγγενείς του

Οι συγγενείς του αδυνατούν να πιστέψουν πως έχασαν έτσι άδικα τον άνθρωπό τους, και απευθύνουν έκκληση προς όλους τους αρνητές να εμβολιαστούν,

«Η εκκλησία να χτυπήσει τις καμπάνες, όχι να μην κάνουν το εμβόλιο, να κάνει ο κόσμος το εμβόλιο» δήλωσε συγκλονισμένος ο Δημήτρης, αδελφός του 55χρονου Γιώργου. «Υπάρχει πόλεμος» πρόσθεσε η κουνιάδα του μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Αυτά που είδα τρεις μέρες στα νοσοκομεία, δεν υπάρχουν. Εμβόλιο…» πρόσθεσε. Ερωτηθείς αν ο νεκρός είχε εμβολιαστεί απάντησε αρνητικά. «Πολλές φορές του είχαμε πει». «Είμαστε όλοι εμβολιασμένοι εκτός από τον Γιώργο» πρόσθεσε η κουνιάδα του.

Ο αδελφός του 55χρονου τον βρήκε πεσμένο μέσα στο σπίτι του χωρίς οξυγόνο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Βόλου, οι γιατροί τον έβαλαν σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και τη δεύτερη μέρα χρειάστηκε να διασωληνωθεί, όμως ο ίδιος αρνήθηκε, υπογράφοντας μάλιστα υπεύθυνη δήλωση. Λίγη ωρα αργότερα κατέληξε.

Τα δύο αδέλφια είχαν νοσήσει σχεδόν ταυτόχρονα. Ο εμβολιασμένος Δημήτρης είχε πολύ ελαφρά συμπτώματα, ενώ ο αδελφός του, ο μόνος στην οικογένεια που δεν είχε εμβολιαστεί έχασε τη μάχη για τη ζωή.

«Τίποτα, εγώ το πέρασα μαζί με το Γιώργο, μαζί κολλήσαμε. Εγώ το πέρασα ανώδυνα βγήκα χαλαρά, δεν είχα τίποτε, δέκατα, κι ο Γιώργος, τον φέρανε τέσσερις…» δήλωσε ο Δημήτρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 55χρονος που διατηρούσε επιχείρηση διοργάνωσης γάμων και δεξιώσεων μολύνθηκε περίπου πριν από περίπου 15 μέρες, και παρά το γεγονός ότι παρουσίασε αναπνευστική ανεπάρκεια, αρνιόταν πεισματικά την έγκαιρη νοσηλεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ