ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Εφιαλτική εφημερία στο Ιπποκράτειο με δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού

Θεσσαλονίκη: Εφιαλτική εφημερία στο Ιπποκράτειο με δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού
ΙΝΤΙΜΕ

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, με τα νοσοκομεία να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και των ασθενών από κορωνοϊό

Για μια δραματική εφημερία που ολοκληρώθηκε στις 8:00 το πρωί στο Ιπποκράτειο με δεκάδες νέους ασθενείς με κορωνοϊό κάνει λόγο ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Χρήστος Τζελέπης.

Όπως είπε ο ίδιος, στη διάρκεια της εφημερίας προσήλθαν πάνω από 50 επιβεβαιωμένα κρούσματα και άλλα περίπου 17 ύποπτα. Είναι χαρακτηριστικό όπως είπε, πώς λόγω της κατάστασης το Σάββατο άνοιξε ακόμα μία κλινική Covid στο νοσοκομείο, στη θέση της ορθοπεδικής και ουρολογικής κλινικής, η οποία γέμισε αμέσως με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να νοσηλεύονται στο ίδρυμα περισσότεροι από 150 ασθενείς σε απλές κλίνες.

Την ίδια ώρα οι κλίνες ΜΕΘ, όχι απλά είναι ασφυκτικά γεμάτες, αλλά νοσηλεύονται διασωληνωμένοι τέσσερις ασθενείς εκτός αυτών, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο κ. Τζελέπης επεσήμανε πώς οι αντοχές του προσωπικού εξαντλούνται όλο και περισσότερο, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε πώς στο νοσοκομείο δεν έχει έρθει κανένας επικουρικός υγειονομικός για να βοηθήσει στην κατάσταση.

Αντίθετα, το προσωπικό είναι μειωμένο λόγω των αναστολών εργασίας.

Και ο διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, περιέγραψε με τα πλέον μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί αυτήν τη στιγμή στη βόρεια Ελλάδα λόγω του κορωνοϊού.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1, χθες Κυριακή διασωληνώθηκαν ασθενείς εκτός ΜΕΘ και σήμερα το Νοσοκομείο «Παπανικολάου» ξεκινάει εφημερία χωρίς καμία ελεύθερη κλίνη σε ΜΕΘ.

Ο κ. Καπραβέλος υπογράμμισε ότι «ζούμε και πάλι στιγμές του Νοεμβρίου του 2020» ενώ απέδωσε την εκρηκτική εικόνα της πανδημίας στη βόρεια Ελλάδα γενικά και στη Θεσσαλονίκη ειδικά, στο γεγονός ότι τα ποσοστά εμβολιασμού είναι πολύ χαμηλά, αλλά και στο ότι δεν τηρούνται τα μέτρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ