ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Πόλεμος νοσοκομείου «Γεννηματάς» και Παγώνη για τα περί «νύχτας του Αγίου Βαρθολομαίου»

Κορωνοϊός: Πόλεμος νοσοκομείου «Γεννηματάς» και Παγώνη για τα περί «νύχτας του Αγίου Βαρθολομαίου»
INTIME

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2021 15:31

Διευκρινίσεις αναφορικά με τις δηλώσεις της προέδρου της ΕΙΝΑΠ Ματίνας Παγώνη για την κατάσταση που επικράτησε στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» κατά τις εφημερίες 7 και 8 Νοεμβρίου, έδωσε η διοίκηση του νοσοκομείου, διαψεύδοντας επί της ουσίας ότι δανείστηκαν ράντζα από το «Σωτηρία». Επανέρχεται η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, απαντώντας πως ότι «η Διοίκηση του νοσοκομείου δεν ήταν εκεί».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τςη διοίκησης του νοσοκομείου, «αναφορικά με δηλώσεις της Προέδρου της ΕΙΝΑΠ ως προς τις εφημερίες στις 7-8/11/2021, διευκρινίζεται ότι το σύνολο των εισαγωγών Covid/ non Covid περιστατικών παρουσιάζει σταθερότητα, συγκριτικά με την προηγούμενη ημερομηνία εφημέρευσης, ενώ ειδικά τα περιστατικά Covid εμφανίζονται μειωμένα (16 έναντι 25 στις 30/10/2021)».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμα ότι «σχετικά με τις επικουρικές κλίνες, στη χθεσινή εφημερία αναπτύχθηκαν 24 (35 στην εφημερία της 30ης Οκτωβρίου). Με την έκδοση εξιτηρίων, οι ασθενείς θα προωθηθούν σταδιακά στους θαλάμους των Κλινικών του Νοσοκομείου».

«Τέλος, επισημαίνεται ότι στο Νοσοκομείο δεν υπήρξε ανάγκη και δεν πραγματοποιήθηκε καμία ενίσχυση σε υλικό (επικουρικές κλίνες κλπ.), από το Γ.Ν.Ν.Θ. «ΣΩΤΗΡΙΑ» ή από άλλη Μονάδα Υγείας», καταλήγει η ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου.

Μάλιστα, επισυνάπτεται και σχετικός πίνακας:

«Ράντζα δανεικά από τη Σωτηρία»

Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΙ, η κυρία Παγώνη είχε αναφέρει ότι η χθεσινή νύχτα στο νοσοκομείο ήταν «πάρα πολύ δύσκολη», ήταν «η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου», προσθέτοντας ότι «πήραμε ράντζα δανεικά από τη Σωτηρία».

Η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) μιλώντας στο ethnos.gr διαέψευσε από την πλευρά της τον διοικητή λέγοντας, χαρακτηριστικά:

«Να έρθετε να δείτε τα ράντζα σε όλες τις κλινικές. Γιατί τη νύχτα που γίνονταν όλα αυτά η διοίκηση του Γεννηματάς δεν ήταν εδώ».

Η Ματίνα Παγώνη σημειώνει μάλιστα σε έντονο ύφος: «Οι κλινικές του νοσοκομείου είναι γεμάτες από ράντζα από την παθολογική κλινική και αυτό δεν τιμά μια διοίκηση. Και η Διοίκηση δεν ήταν εδώ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ