ΕΛΛΑΔΑ

Με τη σχολική κάρτα οι μαθητές και στα μαγαζιά – Κανένα lockdown στα σχολεία διαμηνύει η κυβέρνηση

Με τη σχολική κάρτα οι μαθητές και στα μαγαζιά – Κανένα lockdown στα σχολεία διαμηνύει η κυβέρνηση
Φωτογραφία αρχείου ΓΤ ΠτΔ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

Με τη σχολική κάρτα και τα δύο self test την εβδομάδα που προβλέπονται για τους μαθητές, θα μπορούν να εισέρχονται στα καταστήματα (εμπορικά και εστίασης) οι ανήλικοι, όπως διευκρίνισε σήμερα η κυβέρνηση μέσω του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργου Γεωργαντά.

Ειδικότερα, μετά το ζήτημα που προέκυψε με τη σχολική κάρτα μαθητών, η οποία βεβαιώνει ότι ένας ανήλικος μαθητής έχει κάνει self test, αλλά δεν γίνεται δεκτή από ορισμένους καταστηματάρχες, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε στον ΑΝΤ1 ότι θα υπάρξει ρύθμιση που θα ξεκαθαρίζει ότι δεν θα χρειάζεται να υποστούν και άλλο τεστ κορωνοϊού οι μαθητές και πως θα γίνεται δεκτή από τους καταστηματάρχες η σχολική κάρτα.

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές καλούνται να προβούν σε self test κάθε Δευτέρα και Πέμπτη προκειμένου να προσκομίζουν το αρνητικό αποτέλεμσά τους στα σχολεία τους κάθε Τρίτη και Παρασκευή αντίστοιχα.

Από τη διαδικασία εξαιρούνται οι μαθητές άνω των 12 ετών οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί και διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο και καλούνται να προσκομίζουν.

Καμία σκέψη για lockdown στα σχολεία

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να κλείσουν και πάλι τα σχολεία, δεδομένης της αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα μας, κι ενώ σήμερα αναμένεται να σημειωθεί νέο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων μολύνσεων.

«Καμία απολύτως συζήτηση για αναστολή λειτουργίας σχολείων» τόνισε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς την εκπαιδευτική κοινότητα για την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Max FM, κλειστά είναι μόλις έξι τμήματα, επί συνόλου περίπου 80.000, ενώ το ποσοστό των παιδιών που νοσούν στο γενικό πληθυσμό μειώθηκε από 29% στο 25%.

Στην κατηγορηματική διάψευση της διαρκώς, τροφοδοτούμενης φημολογίας περί κλεισίματος σχολικών μονάδων προέβησαν άλλωστε εκ νέου σήμερα και κυβερνητικές πηγές με φόντο την πορεία έξαρσης που διαγράφει το πανδημικό κύμα.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αφενός παρέπεμπαν στο ισχνό αποτύπωμα των αναγκαστικών αναστολών λειτουργίας, που μεταφράζεται σε μόλις 8 δομές στις οποίες διακόπηκε η δια ζώσης διδασκαλία.

Αφετέρου υπενθύμιζαν το ξεκάθαρο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος κατά τη χθεσινή συνάντησή του με εκπροσώπους της εστίασης, επανέλαβε με ρητό τρόπο ότι η κοινωνία και η οικονομία δεν θα ξανακλείσουν.

Αύξηση στα ραντεβού εμβολιασμού

Περαιτέρω στην κυβέρνηση καταγράφουν τη συνέχεια στη θετική δυναμική την οποία δείχνουν να αναπτύσσουν οι προγραμματισμοί των εμβολιασμών.

Ενδεικτικά, μόνο το τελευταίο 24ωρο κλείστηκαν 41.275 νέα ραντεβού για πρώτη δόση και ακόμη 72.000 για την πραγματοποίηση της αναμνηστικής δόσης. Δεδομένα που όπως έλεγαν κυβερνητικές πηγές ενισχύουν την θωράκιση ενόψει του δύσκολου χειμώνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ