ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Λοιμωξιολόγος ΑΧΕΠΑ: Όποιος έχει πυρετό επί 4 ημέρες πρέπει να πάει στο νοσοκομείο

Κορωνοϊός - Λοιμωξιολόγος ΑΧΕΠΑ: Όποιος έχει πυρετό επί 4 ημέρες πρέπει να πάει στο νοσοκομείο
INTIME / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Περιστατικά covid με πυρετό που επιμένει επί τέσσερις ημέρες, πρέπει να οδηγούνται στο νοσοκομείο, σημείωσε ο Διευθυντής της ‘Α Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Κολλάρας.

Πολύς κόσμος έρχεται καθυστερημένα την 7η και 8η ημέρα με πυρετό στο νοσοκομείο, ενώ μένουν σπίτι και λαμβάνουν οδηγίες τηλεφωνικά για οξυγόνο ή και για χρήση αντιβιοτικών τα οποία καν δεν χρειάζονται, είπε ο κ. Κολλάρας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Το γεγονός ότι έρχονται καθυστερημένα σημαίνει και ότι έρχονται με βαριά συμπτώματα με πιο πιθανή τη διασωλήνωση κατά την οποία 7 στους 10 δεν θα πάνε καλά λόγω ηλικίας ή υποκείμενων νοσημάτων, τόνισε.

«Δεν διώχνουμε από το νοσοκομείο παρά μόνο εάν δεν έχουν πυρετό ή άλλα συμπτώματα», είπε ο λοιμωξιολόγος αναφέροντας ότι κατά την χθεσινή Εφημερία στο ΑΧΕΠΑ «έφυγαν 140 από τους 200 που ήρθαν, αλλά οι υπόλοιποι 60 νοσηλεύονται».

Περιστατικά δείχνουν ότι ακόμη κι αν τις πρώτες ημέρες πυρετού βγει αρνητικό το rapid test, μετά από 3 ημέρες βγαίνει θετικό, ειδικά σε εμβολιασμένους, τόνισε.

‘Εχουμε πολλούς νέους 20 ετών και πάνω, αρκετούς σε βαριά κατάσταση που φθάνουν στη διασωλήνωση, ανέφερε επίσης ο κ. Κολλάρας προειδοποιώντας ότι «έχει πέσει πολύ η ηλικία των νοσούντων».

Όταν όπως είπε, ο ίδιος είχε νοσήσει πριν από έναμιση χρόνο δεν υπήρχαν αρκετά φάρμακα. «Όποιος τώρα νοσηλεύεται εγκαίρως τον βοηθάμε κι είναι καλά», τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ