ΕΛΛΑΔΑ

Δραματική εικόνα στα νοσοκομεία Μαγνησίας: Ένας γιατρός για 100 ασθενείς - Εκκλήσεις για εμβολιασμό

Δραματική εικόνα στα νοσοκομεία Μαγνησίας: Ένας γιατρός για 100 ασθενείς - Εκκλήσεις για εμβολιασμό
INIME / ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία Μαγνησίας, όπου σύμφωνα με την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, λόγω υποστελέχωσης, μόλις ένας γιατρός εξυπηρετεί 100 ασθενείς.

Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, ως αποτέλεσμα εξαιρετικά προβληματικών καταστάσεων στα νοσοκομεία, ξεκληρίζονται ολόκληρες οικογένειες από την πανδημία ενώ ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Οι γιατροί Μαγνησίας, απευθύνουν έκκληση προς κατοίκους, να σπεύσουν να εμβολιαστούν, τονίζοντας το εμβόλιο αποτελεί «μονόδρομο για τη δημιουργία ασπίδας σωτηρίας για όλους μας».

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας, κάνει λόγο για προσπάθεια φίμωσης των γιατρών, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για την ανάδειξη των προβλημάτων που ταλανίζουν την δημόσια υγεία.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικα: «Η ΕΙΝΚΥΜ πιστή στους σκοπούς και τις επιδιώξεις της δηλώνει απερίφραστα πως θα συνεχίσει τον αγώνα της για την ανάδειξη των προβλημάτων που ταλανίζουν το χώρο της Δημόσιας Υγείας στο χώρο του Νοσοκομείου Βόλου και των Κέντρων Υγείας του Νομού Μαγνησίας, αντιστεκόμενη στις όποιες προσπάθειες φίμωσής της από όπου κι αν προέρχονται αυτές.

«Στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του Νομού μας εξακολουθεί να αποτελεί μείζον πρόβλημα μεταξύ άλλων η υποστελέχωση. Προς αυτήν την κατεύθυνση ήδη έχουμε αναλάβει πολλαπλές πρωτοβουλίες και έχουμε διατυπώσει σχετικές προτάσεις, με σκοπό την αποφυγή εξαιρετικά προβληματικών καταστάσεων όπως π.χ την παρουσία μόνο ΕΝΟΣ Εφημερεύοντος Ιατρού για πάνω από 100 Ασθενείς!».

«Ταυτόχρονα θα θέλαμε να απευθύνουμε έκκληση προς το λαό του Νομού Μαγνησίας όπως σπεύσει το συντομότερο δυνατόν να εμβολιαστεί για τον Covid-19 προκειμένου να εκλείψουν φαινόμενα όπως το να ξεκληρίζονται ολόκληρες οικογένειες από την πανδημία και να παραμένουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Είναι μονόδρομος για τη δημιουργία ασπίδας σωτηρίας για όλους μας».

Βόλος: Πέθανε 53χρονη καθηγήτρια - 11 νεκροί σε 48 ώρες

Την ίδια ώρα στο νοσοκομείο Βόλου, μέσα σε ένα 48ωρο χάθηκαν 11 ασθενείς.

Τελευταία στη θλιβερή λίστα των θανάτων, ήταν ανεμβολίαστη καθηγήτρια αγγλικών, μόλις 53 ετών, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο Νοσοκομείο του Βόλου, προσβεβλημένη από κορωνοϊό.

Ο θάνατος της έρχεται να προστεθεί στους άλλους 10 τελευταίου 48ωρου.

Η άτυχη γυναίκα όταν έφτασε στο Νοσοκομείο για νοσηλεία, σύμφωνα με τη τοπική ιστοσελίδα magnesianews.gr ήταν ήδη αργά, αφού το αναπνευστικό της σύστημα είχε καταπέσει. Στην ουσία οι γιατροί υποστηρίζουν ότι η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολα αναστρέψιμη.

Η 53χρονη, μητέρα τριών παιδιών, διατηρούσε φροντιστήριο ξένων γλωσσών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ