ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνη: Tα χειρουργεία στα νοσοκομεία θα γίνουν κανονικά

Παγώνη: Tα χειρουργεία στα νοσοκομεία θα γίνουν κανονικά
«Εμείς που είμαστε στα νοσοκομεία και διαχειριζόμαστε την κατάσταση θα διαχειριστούμε και αυτή», λέει η Ματίνα Παγώνη Pixabay

Aντιδράσεις προκάλεσε έγγραφο που απέστειλε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα στους Διοικητές των υγειονομικών Περιφερειών και με το οποίο ζητά να μειωθούν, όπου είναι εφικτό, τα τακτικά χειρουργεία, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που προκύπτουν από την πίεση στο ΕΣΥ λόγω κορωνοϊού.

Σε συνέντευξή της η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη είπε πως τα χειρουργεία στα νοσοκομεία θα γίνουν κανονικά.

«Δεν υπάρχει καμία κόντρα με το υπουργείο, απλώς εμείς λέμε "πρέπει να γίνουν" έχουμε δίκιο, απλώς δεν έγινε η διαχείριση της ιστορίας σωστά», είπε η ίδια στο Mega.

«Εμείς που είμαστε στα νοσοκομεία και διαχειριζόμαστε την κατάσταση θα διαχειριστούμε και αυτή. Το κάθε νοσοκομείο θα προσπαθήσει σε συνεργασία με τη διοίκηση να βολέψει την κατάσταση για να εξυπηρετηθούν», πρόσθεσε.

«Οι αρνητές αντιδρούν στην υπερβολική πληροφόρηση»

Η κυρία Παγώνη τόνισε πως έχει έρθει σε επαφή με αντιεμβολιαστές και μετέφερε τις απόψεις τους.

«Πώς θα διαχειριστείτε τα πράγματα και τι πρέπει να κάνετε με εμάς για να πάμε και εμείς να εμβολιαστούμε; Αναφέρουν ότι ο τρόπος που διαχειριστήκαμε τα πράγματα δεν ήταν σωστός και να βγαίνουμε συνεχώς τα μέσα ενημέρωσης αυτή είναι η άποψη τους».

«Ίσως έπρεπε να αφήσουμε τον κόσμο πιο ελεύθερο. Είναι ένα σκεπτικό που πρέπει να μας προβληματίσει», σημείωσε.

«Είδα στα μαγαζιά εικόνες συνωστισμού που με φόβισαν», δήλωσε για την αυξημένη κίνηση στην αγορά.

«Αυτές τις ημέρες υπάρχει μεγάλη κινητικότητα. Είναι γιορτές. Είναι ο κόσμος έξω», συμπλήρωσε.

Η ίδια αναφέρθηκε και σε ορισμένα μέτρα προστασίας «να φορέσουμε διπλή μάσκα, σε εσωτερικούς χώρους και οι ανεμβολίαστοι για να είναι εντάξει να κάνουν ένα rapid test».

Για τον 5χρονο που εμφάνισε σπάνιο σύνδρομο μετά από νόσηση κορωνοϊού

Στην εκπομπή του Mega παρουσιάστηκε και η περιπέτεια υγείας ενός πεντάχρονου αγοριού, το οποίο αφού νόσησε από κορωνοϊό εμφάνισε ένα σπάνιο σύνδρομο.

«Οι γονείς δεν γνωρίζουν τη σοβαρότητα και την κρισιμότητα της μετά covid περιόδου. Ακόμα και για τα παιδιά που ευτυχώς τα περισσότερα νοσούν ελαφριά», σχολίασε η μητέρα του 5χρονου Μαίρη Οικονόμου.

«Το δικό μας παιδί δεν είχε αυτή την τύχη, ενώ πέρασε την καραντίνα του ελαφριά με 2 – 3 ημέρες πυρετό. Τέσσερις εβδομάδες μετά ο κορωνοϊός του προκάλεσε πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο», τόνισε.

Το παιδί νοσηλεύτηκε στο Βενιζέλιο νοσοκομείο για 12 ημέρες και οι γιατροί, αφού βρήκαν οι γιατροί τι σωστή αγωγή που πρέπει να του χορηγήσουν, καθώς το σύνδρομο έχει ανακαλυφθεί πρόσφατα.

«Δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να μην εμβολιάσουμε τα παιδιά μας», σχολίασε η κυρία Οικονόμου.

«Τώρα μετά από όλα αυτά που περάσαμε, βλέποντας και ένα άλλο περιστατικό στην οικογένεια μου ναι θα το κάνω», σημείωσε.

Η ίδια ανέφερε πως η ελαφριά νόσηση των παιδιών και συμβουλές των παιδιάτρων μπερδεύουν τους γονείς.

«Οι παιδίατροι για τα μικρά παιδιά είναι πολύ ευαίσθητοι», δήλωσε η κυρία Παγώνη.

«Τον κορωνοϊό τον σπουδάζουμε ακόμα», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ