ΕΛΛΑΔΑ

Βασιλακόπουλος: Αν πετύχουμε υποχρεωτικότητα στους άνω των 60, θα αλλάξει η εικόνα της πανδημίας

Βασιλακόπουλος: Αν πετύχουμε υποχρεωτικότητα στους άνω των 60, θα αλλάξει η εικόνα της πανδημίας
«Αν πετύχουμε με την υποχρεωτικότητα και εμβολιαστούν οι 60ρηδες και άνω, η εικόνα της πανδημίας της χώρας μας θα αλλάξει τελείως», δήλωσε ο καθηγητής Βασιλακόπουλος. INTIME NEWS / ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Υπέρ της υποχρεωτικότητας των εμβολίων για την ηλικιακή ομάδα των 60 ετών και άνω τάχθηκε την Τετάρτη ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Αν πετύχουμε με την υποχρεωτικότητα και εμβολιαστούν οι 60ρηδες και άνω, η εικόνα της πανδημίας της χώρας μας θα αλλάξει τελείως», δήλωσε ο καθηγητής Βασιλακόπουλος.

Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, ο ίδιος εξήγησε ότι εννέα στους δέκα θανάτους που έχουν σημειωθεί μέχρι τώρα στην Ελλάδα είναι σε άτομα της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας και σημείωσε: «Αν αυτοί οι άνθρωποι ήταν προστατευμένοι πλήρως θα είχαμε γλιτώσει το 90% των θανάτων και θα είχαμε γλιτώσει ένα αντίστοιχο ποσοστό των διασωληνωμένων που ασκούν πίεση στο ΕΣΥ».

Παράλληλα, ανέφερε πως ήταν σωστή η απόφαση για την λήψη του συγκεκριμένου μέτρου, αν και σημείωσε πως «δεν θα σταματήσει τον ιό από το να κυκλοφορεί αλλά θα μειώσει την πίεση στο σύστημα η υγείας».

«Πρέπει όλοι οι Έλληνες να εμβολιαστούμε για να σταματήσει ο ιός να κυκλοφορεί άρα πρέπει και οι άλλες ηλικίες να ακολουθήσουν με πολύ μαζικότερο εμβολιασμό», δήλωσε εμφατικά ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Δεν υπάρχει δημοκρατικό δικαίωμα στον θάνατο ιδίως αν προκαλώ τον θάνατο και στον άλλον. Για αυτό το κράτος μας λέει να φοράμε ζώνη ασφαλείας θέλουμε δεν θέλουμε. Έτσι με προστατεύει και μου βάζει πρόστιμο αν δεν φοράω», σχολίασε εξάλλου.

Σε ό,τι αφορά τη μετάλλαξη Όμικρον, ο καθηγητής Βασιλακόπουλος είπε ότι «υπάρχει έλλειψη στέρεων επιστημονικών δεδομένων, ενώ εκτίμησε ότι μέσα σε δυο εβδομάδες θα τα έχουμε στα χέρια μας τα πρώτα στοιχεία από τα εργαστήρια». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «αν κάποιος έχει εμβολιαστεί, είναι τρομερά προστατευμένος ακόμα και απέναντι στην Όμικρον».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ