ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Ισχύ τριών μηνών στα πιστοποιητικά νόσησης ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας

Κορωνοϊός: Ισχύ τριών μηνών στα πιστοποιητικά νόσησης ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας θα ακολουθήσει η έκδοση σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία θα εξειδικεύεται το μέτρο AP Photo

Την εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων υιοθέτησε το υπουργείο Υγείας και έτσι το πιστοποιητικό νόσησης Covid-19 θα έχει πλέον ισχύει για διάστημα τριών μηνών. 

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας θα ακολουθήσει η έκδοση σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία θα εξειδικεύεται το μέτρο.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας αναφέρει: «Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για μείωση του χρόνου ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης από τους 6 μήνες στους 3 μήνες, θα ακολουθήσει σχετική ΚΥΑ για την εφαρμογή των μέτρων, η οποία θα εξειδικεύσει τον τρόπο υλοποίησης της 3μηνης ισχύος, καθώς και νομοθετική τροπολογία για τις ειδικές κατηγορίες.»

Τι προβλέπει η εισήγηση της Επιτροπής

Κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό συζητήθησε η χρονική διάρκεια ισχύος των πιστοποιητικών νόσησης Covid-19.

Ακολουθώντας τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, σύμφωνα με την οποία οι νοσήσαντες από κορωνοϊό θα πρέπει να εμβολιάζονται με μία δόση μετά από διάστημα τριών μηνών, η Επιτροπή εισηγήθηκε το πιστοποιητικό νόσησης να ισχύει για το αντίστοιχο διάστημα.

Σύμφωνα με την εισήγηση, όσα πιστοποιητικά νόσησης εκδόθηκαν έως 30 Οκτωβρίου 2021 θα λήξουν στις 31 Ιανουαρίου 2022, ενώ από τη νέα χρόνια θα λήγουν ακριβώς στο τρίμηνο.

Υπενθυμίζεται ότι οι ειδικοί έχουν ήδη εισηγηθεί το πιστοποιητικό νόσησης για τους ανεμβολίαστους να εκδίδεται αποκλειστικά μετά από θετικό μοριακό έλεγχο (PCR). Μέχρι πρότινος, η έκδοση πιστοποιητικού νόσησης γινόταν και με θετικό rapid test.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ