ΕΛΛΑΔΑ

Μαγνησία: Σε εξηγήσεις καλείται ιερέας για sms κατά του εμβολιασμού και θεωρίες συνωμοσίας

Μαγνησία: Σε εξηγήσεις καλείται ιερέας για sms κατά του εμβολιασμού και θεωρίες συνωμοσίας
O Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάντιος, δήλωσε ότι ο ιερέας που έστελνε sms κατά του εμβολιασμού θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ΙΝΤΙΜΕ

Ιερέας των Καναλίων Μαγνησίας που απέστελνε σύμφωνα με καταγγελίες, sms στους πιστούς με άρθρα και ειδήσεις που είναι αντίθετα με τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού καθώς και με θεωρίες συνωμοσίας, αναμένεται να κληθεί σε εξηγήσεις από τον Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο.

Μάλιστα ο μητροπολίτης με αφορμή την περίπτωση του ιερέα, ετοιμάζεται να αποστείλει τη δεύτερη κατά σειρά εγκύκλιο σε όλους τους ιερείς της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η είδηση έγινε γνωστή από ανθρώπους του ποιμνίου του ιερέα, που ενοχλήθηκαν από την ενέργειά του αυτή, όταν μάλιστα ο ίδιος ο ιερέας όπως επισημαίνουν, νόσησε, καθώς και η πολυμελής οικογένεια του. Παράλληλα σημειώνεται ότι στην συγκεκριμένη περιοχή του Δυτικού Πηλίου, έχουν καταγραφεί αρκετοί θάνατοι, τόσο ηλικιωμένων τροφίμων του Σουρλίγκειου Γηροκομείου (στη δικαιοσύνη η υπόθεση για ποινικές ευθύνες), όσο και πολιτών.

Ερωτηθείς ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι «η υπόθεση αφορά τα Κανάλια, αλλά δεν είναι είναι για τα κανάλια» και ενημέρωσε ότι αφενός θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ο ιερέας, αφετέρου θα εκδώσει εντός ημέρας εγκύκλιο (2η κατά σειρά) για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Επίσης ειπώθηκε ότι ο ιερέας στην ουσία υιοθετεί κείμενα και αναρτήσεις άλλων και ότι δεν πρόκειται για δική του αρθρογραφία. Ωστόσο, μια τέτοια ενέργεια δημιουργεί επιπλέον προβλήματα και δεν βοηθάει διόλου στην αυξημένη θνητότητα που καταγράφεται στην Μαγνησία, τουναντίον προκύπτουν ευθύνες για ανεύθυνες, το λιγότερο, αν όχι επικίνδυνες στάσεις που υιοθετούνται, όταν υιοθετούνται από λειτουργούς και της εκκλησίας.

Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας, από την πλευρά του είπε ότι δεν γνώριζε κάτι και δεν είχε πέσει στην αντίληψή του ή δεν του είχαν διαμαρτυρηθεί κάτοικοι της περιοχής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ